בלעדי ל"כלכליסט": ציון פיניאן מציע פשרה בנושא הטבות המס של כיל
לפי הצעתו של רכז הקואליציה בוועדת הכספים, תשלם כיל 12% מס ותקלוט 500 עובדים חדשים מדרום הארץ בעלות של 75 מיליון שקל; נתניהו וכיל תומכים, אך שטייניץ מתנגד בחריפות להצעה
לפי הצעת הפשרה, אותה מקדם רכז הקואליציה בוועדת הכספים ציון פיניאן (ליכוד), כיל תמשיך לזכות בהטבות המס שמגיעות למפעלים במרכז הארץ. על פי התיקון לחוק עידוד השקעות שיאושר היום, חברות שמייצאות מעל 25% ישלמו מס חברות מופחת של 6% בפריפריה ו-12% במרכז הארץ. כתוצאה מכך, ייחתכו לכיל הטבות בסך 65% מאלו המגיעות לה היום.
לפי ההצעה, כיל תשלם 12% מס ובנוסף תקלוט 500 עובדים חדשים מדרום הארץ בעלות 75 מיליון שקל. הפשרה גם קובעת כי הנושא יעלה לדיון מחדש ב-2013.
לדברי גורמים במשרד ראש הממשלה, בכיל ובלשכת נתניהו סמכו את ידיהם על הצעת הפשרה, אולם שטייניץ וראש אגף תקציבים, אודי ניסן, מתנגדים לכך חריפות. ברגעים אלו שטייניץ עושה את דרכו לכנסת כדי להגיע לוועדת הכספים ולשכנע את הח"כים לא להיכנע ללחץ ולאשר את הסעיף בחוק ההסדרים כפי שהוא.
באוצר מאיימים כי אם תתקבל פשרה בנושא הם ימשכו את הסעיף שאמור לסלול את הדרך להטבות עבור מאות מפעלים אחרים בפריפריה. לפי המתווה המוצע על ידי האוצר, הכנסותיה של כיל יקטנו ב-500 מיליון שקל בשנה, אך בלשכת נתניהו מאמינים כי מדור בשינוי קיצוני מדי ומעודדים את שר האוצר להתפשר. אתמול נפגש שטייניץ עם אנשי כיל אך הם לא הצליחו להגיע להסכמות.
יו"ר ועדת הכספים משה גפני אמר כי "עד לפני שעה הייתי בעד פשרות. השתניתי". נראה כי גפני יצדד בעמדת האוצר.
בתוך כך, לפי פשרה שסיכם יו"ר הכנסת רובי ריבלין עם משרד האוצר, מסתמן כי תע"ש ורפאל לא יכללו ברפורמה בחוק עידוד השקעות לשנים 2011-2012. עם זאת, החברות יפוצו על ידי משרד האוצר בעשרות מיליוני שקלים על כך שישלמו מס חברות רגיל.