מאות פרקליטים צפויים לשבות מהבוקר בדרישה לתוספת שכר
פרקליטים החברים בארגון פרקליטי המדינה צפויים שלא להתייצב בדיונים ולא להגיש כתבי טענות
אלא אם יהיה שינוי של הרגע האחרון, צפויים הבוקר מאות פרקליטים החברים בארגון פרקליטי המדינה לפתוח בשביתה כוללת, זאת לאחר שהמו"מ בין הצדדים אמש הסתיים ללא תוצאות. במסגרת השביתה צפויים הפרקליטים שלא להתייצב לדיונים ולא להגיש כתבי טענות וכתבי אישום. כמו כן צפויים הפרקליטים
860 הפרקליטים בארגון דורשים תוספת שכר של כ־24%, בעוד באוצר ככל הנראה מוכנים לתוספת הדומה יותר לזו שקיבלו שאר עובדי המגזר הציבורי בשיעור 6.25%. לפני כשבועיים החריגו עצמם הפרקליטים מההסכם שעליו חתמה ההסתדרות עם העובדים. עוד דורשים הפרקליטים תוספות כגון תוספת אחזקת רכב, פיצוי עבור איסור עבודה פרטית, החזר הוצאות הטלפונים הניידים, וכן לבטל 250 תקנים זמניים ולהעניק במקומם קביעות לכלל הפרקליטות.
עם זאת, שר המשפטים יעקב נאמן שוחח בימים האחרונים כמה פעמים עם יו"ר ארגון הפרקליטים עו"ד בועז גולדברג ועם הממונה על השכר באוצר אילן לוין ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, בניסיון למנוע את השביתה.
באוצר עדיין מתנגדים לדרישות הפרקליטים וטוענים כי אלה משתכרים ממילא שכר גבוה ביותר. מנתוני האוצר עולה כי 126 פרקליטים משתכרים מעל 30 אלף שקל לחודש וכי שכר הברוטו של כלל הפרקליטים עומד על ממוצע של כ־19 אלף שקל לחודש. 60 פרקליטים משתכרים את השכר הנמוך ביותר - כ־9,000 שקל לחודש.
תגובת משרד האוצר: "בהתאם לפניית שר המשפטים, קורא הממונה על השכר לפרקליטים להיענות לבקשת השר ולהמשיך במו"מ אינטנסיבי בשבועיים הקרובים. צר יהיה לנו אם בכל זאת יבחרו הפרקליטים לפתוח בשביתה".
מארגון פרקליטי המדינה נמסר: "הנתונים המוצגים ע"י האוצר אינם נכונים, משהם כוללים גם את התמורה בגין עבודה נוספת והחזר הוצאות (וגם זה באופן מעוות). הארגון מטיל על האוצר את האחריות המלאה לנזקי השביתה, וקורא לראש הממשלה, שר האוצר ושר המשפטים להתערב באופן מיידי".