$
בארץ

רפאל: "החוק החדש לעידוד השקעות הון יגרע 40 מיליון שקל מהרווח שלנו"

יצרנית מערכות הלחימה הממשלתית מוחה על אפלייתה מול המתחרה אלביט, במסגרת התיקון לחוק עידוד השקעות הון. "המשמעות עבור התחרות עם הסקטור הפרטי חמורה", כותבת רפאל בפנייה ליו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני

נעמה סיקולר 23:0613.11.10

ועדת הכספים של הכנסת תחל בבוקר לדון בתיקון לחוק לעידוד השקעות הון, והחברות שרואות את עצמן נפגעות מהשינויים הצפויים מחריפות את צעדי המחאה שלהן. במכתב ששלחה יצרנית מערכות הלחימה רפאל ליו"ר הוועדה ח"כ משה גפני, ושהגיע לידי "כלכליסט", טוענת החברה כי התיקון לחוק יגרע כ־40 מיליון שקל מהרווח הנקי שלה מדי שנה.

 

בתיקון לחוק עידוד השקעות הון, הנחקק במסגרת חוק ההסדרים, נקבע כי חברות ממשלתיות לא ייהנו ממס חברות מופחת שיוענק לחברות ש־25% מהמחזור שלהן מופנה ליצוא.

 

גם תע"א צופה פגיעה ברווח

 

לטענת רפאל, שהנה חברה בבעלות ממשלתית מלאה, התיקון לחוק מפלה את מצבה ומרע אותו ביחס לחברות פרטיות המתחרות עמה, בעיקר אלביט מערכות, הנשלטת על ידי איש העסקים מיקי פדרמן (45%). "משמעות החוק היא יצירת אי־שוויון מהותי ובלתי הוגן בין רפאל למתחרותיה מהמגזר הפרטי, הן מבחינת שורת הרווח הנקי אשר השפעתן של הטבות מס עליה ברורה, והן מבחינת היקפי ההשקעה שביכולת החברה לבצע (השקעות פנימיות להרחבת המפעלים - נ"ס)", נכתב בפניית רפאל לגפני. "ברור שחברה שמתומרצת לבצע השקעות תעשה כן ביתר מוטיבציה. המשמעות עבור התחרות בין חברה ממשלתית לבין חברה מהסקטור הפרטי - ברורה (וחמורה)".

 

לטענת דוד ואיש, סמנכ"ל הכספים של רפאל, ביטול ההטבות אף יפגע בעובדי החברה. "הרווח הנקי בחברה משמש בסיס לחישוב מענקים ותגמולים לעובדים, והמהלך המוצע פוגע ישירות בסכום המיועד לחלוקה לעובדים. יהיו לכך השפעות במישור היכולת של רפאל להתחרות על גיוס עובדים איכותיים", נכתב בפנייה לכנסת. מדי שנה רפאל מחלקת 10% מרווחיה כמענקים לעובדים.

 

בדומה לרפאל, גם תע"א (התעשייה האווירית) מוחה על הוצאתה ממקבלי הטבות המס במסגרת התיקון לחוק. לפי הערכות החברה, הפגיעה ברווח הנקי שלה תגיע לכ־60 מיליון שקל בשנה.

 

הרציונל: אין סכנת בריחה

 

בכירים במשרדי האוצר והתמ"ת טוענים מנגד כי הפגיעה בחברות הממשלתיות צפויה להיות קטנה יחסית ולהסתכם בכ־160 מיליון שקל אצל כל החברות. לטענתם, עתידן של חברות אלה קשור ממילא בישראל ואין סכנה שיעתיקו קווי ייצור לחו"ל, סכנה הנשקפת מחברות אחרות שאת תמרוצן יש להעדיף. אותו הרציונל הביא גם לביטול הטבות המס של חברות כרייה ומחצבים, שגם הן תלויות פיזית בישראל.

 

שיעור מס החברות בישראל עומד על 25% מהרווחים. הרפורמה בחוק קובעת כי חברות ש־25% מהמחזור שלהן מופנה ליצוא ישלמו מס חברות מופחת של 8%–12%. חברות ממשלתיות לא ייהנו מהטבה זו. לפי מסמך שהכין מרכז המחקר והמידע של הכנסת, השינויים בחוק יביאו לפיזור מיטבי של הטבות מס בהיקף של כ־6 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x