הבן המאומץ
כך הצליח אליצור בר נתן לחדור את הלכידות המשפחתית
עם צמרת מקבלי ההחלטות בקבוצת לבנת נמנה אדם אחד שאינו בן משפחה באופן רשמי, אך מקורבים מעידים שנהפך זה מכבר לחלק בלתי נפרד ממנה: סמנכ"ל המסחר ומנהל העסקים של הקבוצה אליצור בר נתן. "יש לו מעמד משפחתי מיוחד", מעידים המקורבים, "הוא חלק בלתי נפרד מתהליך קבלת ההחלטות בדיונים
בר נתן ("בן בין 50 ל־60", לדברי יועץ התקשורת של הקבוצה) הצליח לפרוץ את חומות המשפחה המלוכדת בזכות חברותו עם צביקה לבנת. השניים התיידדו בתחילת שנות השמונים, במסגרת עבודה משותפת של תעבורה עם חברת החשמל, ונהיו ידידים קרובים.
כמה שנים מאוחר יותר, ב־1986, היה בר נתן אחראי על מכרז ענק של חברת החשמל להקמת הארובה השלישית בתחנת הכוח רוטנברג באשקלון, והחליט להעניק את המכרז לחברה קטנה יחסית, בן יקיר גת, אף שעד אז היתה סולל בונה החברה היחידה שזכתה במכרזים של חברת החשמל. בצעד זה חסך לקופת החברה כ־2 מיליון דולר, וצביקה החליט להמליץ עליו באוזני אביו. כשבועיים אחר כך כבר החל בר נתן לעבוד בתעבורה. שנים אחר כך סיפר כי בעוד שבחברת החשמל לא שמע מילה טובה על הסכום הגדול שחסך לה, בתעבורה נהג בונדי להחמיא לו אישית גם על חיסכון של מאה שקל.
בר נתן החל לעבוד בתעבורה כמנהל רכש מן השורה, ומשם צמח אט אט. ב־2003 החליף את צביקה כמנהל העסקי של הקבוצה, לאחר שזה עבר לנהל את ענייני הקבוצה באי.די.בי בכלל, ובכלל תעשיות בפרט. מקורבים למשפחה מציינים כי עם השנים זכה למעמד מיוחד אצל בונדי בעיקר בשל אופיו, אמינותו ומקצוענותו, ש"תמיד שם את החברה לנגד עיניו" - אבל גם בזכות הקשר המיוחד שלו לצביקה, הבן המוביל בהנהלה.
בר נתן מתגורר בגבעתיים עם אשתו, ולבני הזוג שני ילדים.