עובדי מפעלי ים המלח חוששים מהרעת מצבה הכספי של החברה
העובדים מתכוננים למו"מ בנושא הסכם קיבוצי חדש, וחוששים כי ההנהלה תסרב לדרישות בעקבות כוונת המדינה לצמצם את ההטבות הניתנות לחברה
עובדי כיל מתכוננים למו"מ שייפתח בעוד כחודש מול ההנהלה, ובו יידון הסכם קיבוצי חדש למפעלי ים המלח. בישיבה של מועצת העובדים של מפעלי ים המלח שנערכה אתמול אמר יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות מאיר בביוף, כי הוא צופה שהנהלת כיל תדגיש כי היא לא יכולה להיענות לדרישות העובדים. זאת בשל כוונת המדינה לצמצם את ההטבות שמקבלת החברה בפריפריה בכ־800 מיליון שקל בשנה, ולבקש החזר תמלוגים בשווי של כ־115 מיליון דולר.
יו"ר ועד מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, כבר הודיע כי הוא מתכוון לדרוש הטבות משמעותיות יותר מבעבר, אם בצורה של העלאת משכורות, בונוסים או הטבות אחרות, בשל הרווחיות הגבוהה של כיל ומפעלי ים המלח.
בביוף אמר ל"כלכליסט" כי "הדרישות מצד המדינה עשויות לגרום לכך שהעובדים, ובצדק, ינסו לעשות פעולות שימנעו את הפגיעה בכיל. גם לעובדים יש כוח פוליטי (בעיקר באמצעות מרכזי המפלגות - מ"פ). האינטרס שלנו זה לא עידן עופר, אלא עתידם של העובדים. אם זה יחייב שאנחנו, כנציגי העובדים, נצא ונילחם מול שינוי פתאומי בהטבות לפריפריה ובשינוי בתמלוגים, אז נעשה זאת".