שוקי ויטה לתובעת: "אני עומד מאחורי כל ההחלטות שקיבלתי"
הרוחות שוב סערו בדיון בתיק נגד עו"ד יעקב וינרוט ואיש המס הבכיר שוקי ויטה, כאשר טענה התובעת כי ויטה התנהל באופן שונה לגבי לקוחותיו של עו"ד וינרוט. התובעת לויטה: "אם יש מישהו שלא אומר אמת זה אתה"
הרוחות שוב להטו היום באולם הדיונים של השופט גלעד נויטל בבית המשפט המחוזי בתל אביב שבו מתנהל התיק נגד עורך הדין יעקב וינרוט ואיש המס הבכיר שוקי ויטה. מרבית החקירה עסקה באופן שבו התנהל ויטה לגבי כל אחד מהנישומים שטופלו על ידו, בהם מיכאל צ'רנוי, ארקדי גאידמק, היהלומן ברנט
ויטה השיב כי לא הייתה כל התנהלות שונה, ובמקרים שהייתה כזו, הדבר היה מחויב נוכח המקרה והחובה שבתפקידו להגיע להסכם ולגבות מס. "מי היה מוכן להסתכל בעיניים לרוזנשטיין? הוא ישב אצלי עם חמישה שומרי ראש והמרצדס דלוקה למטה. מישהו היה מעיז לעשות את זה? ואני אמרתי לו 'אתה תשלם אצלי כסף'. אז את אומרת לי שאצל כל אחד זה שונה? אין שונות בתהליך, יש שונות בנישומים. רוזנשטיין זה לא גאידמק, וגאידמק זה לא ברנט".
"למה לא שיתפת את אנשי משרדך במשא ומתן בתיקים של צ'רנוי וגאידמק?", שאלה התובעת. ויטה ענה: "עורך הדין שלי אמר לי שאת האמת מוציאים בחקירה נגדית. אז עכשיו תקשיבי לאמת. ותשאלי אותי כל מה שאת רוצה, ושאלות שלא תשאלי אותי - אני אשאל את עצמי. למשל קחי את המקרה של לבייב, ישבתי אצל טלי ירון אלדר, היא קבעה 400 מיליון, היא קבעה 5%, אז מה? היא עכשיו תלך לעשות בדיקות? לא. מבחינתה היא קבעה וזה הכל".
כהנא הקשתה: "מר ויטה, אם יש מישהו שלא אומר אמת זה אתה. תסכים איתי שלגבי קביעת הכנסה של נישום צריך להיות רשום הנימוק לאותה קביעה. אבל אתה לא משתף את הרכז שלך, את אנשי משרדך, אז איך הוא אמור לדעת מה היה בבסיס שיקול הדעת שלך? המפקח והרכז צריכים לנחש מה עבר לך בראש כשהם מסתכלים על הקביעות שלך? למה אתה לא עושה את התרשומת?". כל העת ישב שותפו של ויטה לכתב האישום, עו"ד וינרוט, והקשיב לדברים.
ויטה ענה: "אנשי הצוות הם לא ילדים קטנים, למשל יעל מירון, היא יכולה לבוא ולהגיד שקבעתי מעט או הרבה. אם הרכז רוצה הוא יכול להגיד הכל". במהלך הדיון הרים ויטה את קולו מספר פעמים עד כי האחראי על חברת ההקלטה באולם אשר מקליטה את הדיונים לצורך עריכת פרוטוקול ביקש מויטה להנמיך את קולו.
בהמשך עסקה החקירה של כהנא בתיקים אחרים שבהם ויטה עשה תרשומות, מתוך כוונה להוכיח כי בתיקים שבהם היה הדבר נוח לויטה, לא נערכו תרשומות ולא שותפו יתר אנשי פקיד השומה. אחד מהתיקים הוא תיק השומה של אשר גרטלר, שבו נערכו על ידי ויטה תרשומות שמפרטות את שיקוליו. ויטה חשף כי היה חשדן לגבי מקור ההון של אשר גרטלר, בנו של היהלומן דן גרטלר. "אני חששתי, והיה לי מידע, אמנם לא מבוסס, שהכסף של הבן זה לא כסף שלו אלא כסף של המשפחה שלו".
"גם בתיק לבייב שבו הגעת להסכם בשנת 1997 אתה עורך תרשומת בעצמך", אמרה כהנא. ויטה השיב: "יש הסכמים שהם שומות שבהן צריכות להיות תרשומות ובתיקים שההסכמים הם לא שומות לא צריכות להיות תרשומות". כהנא אמרה: "אני אומרת לך מר ויטה, שאתה ידעת שמדובר בתיקים שיכולים לעורר שאלות ולכן אתה לא רצית לעורר את זה. מה תגובתך?". ויטה ענה: "את שוגה, גברת כהנא. אני הסתרתי משהו? אני הרי ממילא עומד מאחורי כל ההחלטות שקיבלתי בתיקים האלה. הרי על כל מה שאני אעשה תהיה לך שאלה. אבל אני מבין את המצוקה שאת נמצאת בה".
ובתוך כך, עם תחילת הדיון נודע כי בימים האחרונים ניהלו הפרקליטות וסנגורו של ויטה, עו"ד אלון רון, מגעים על מנת להגיע ל"הבנות" בעניינו. עם זאת, בהודעתו לבית המשפט הבוקר, אמר אלון כי לפי שעה המגעים להגעה לאותן "הבנות" נכשלו. כהנא אישרה את הדברים ולפיכך הוחלט לקיים את החקירה הנגדית של ויטה.
וינרוט מיוצג על ידי עורכי הדין דן שינמן, נוית נגב, איריס סבג-ניב, פרופ' דוד ליבאי, דפנה ליבאי, נבות תל צור, אריאל כפרי, ירון קוסטליץ, גרשון גונטובניק ועודד גזית. שוקי ויטה מיוצג על ידי עו"ד אלון רון. את המדינה מייצגים עורכי הדין שרון כהנא, יפעת שטיין ורותם שגיא מפרקליטות מיסוי וכלכלה.