ליצמן: צריך להגדיל את הקצבאות לחרדים
במהלך פאנל בנושא תעסוקת חרדים תמכו מרבית המשתתפים בפעולות שיתמרצו את כניסת החרדים למעגל העבודה
"בסופו של דבר, על מנת להוציא את החרדים מקו העוני אין מנוס מהעלאה של הקצבאות", כך סיכם סגן שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה) את הפאנל בנושא תעסוקת חרדים שנערך לפני כשבועיים בבנק ישראל מטעם השבועון החרדי במשפחה.
ליצמן הסביר כי "ב-80% מהמשפחות בבני ברק יש לפחות
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, נזהר שלא לעקוץ ישירות את ליצמן, אך לשאלה מה יכולה לעשות המדינה על מנת לשפר את כניסתם של החרדים למעגל העבודה, ענה הנגיד כי "נכון שהממשלה יכולה לנקוט בצעדים שיעודדו את המעסיקים להעסיק חרדים, אבל אי אפשר שלא לשים לב לצד השני של החשבון והוא החינוך שיאפשר לאנשים להצליח בשוק הפרטי או הממשלתי בימינו. זו שאלה של תוכנית הליבה במערכת החינוך החרדית והאפשרות לקבל תואר אקדמי או ללכת למוסד על-תיכוני. הממשלה לא פתורה מלנסות לפתור את הבעיה, אבל אין לה בלעדיות על הפיתרון".
בפאנל השתתפו בעיקר אנשי ציבור מהמגזר החרדי וכן מעסיקים לא-חרדיים מהמגזר הפרטי, כמו מנכ"ל מרכנתיל דיסקונט, יעקב טננבאום, אשר עסקו בעיקר בהסברה כמה מצויין הוא העובד החרדי. ההנחה ממנה יצאו מרבית הדוברים, מלבד פישר, היתה שהבעיה אינה טמונה במגזר החרדי עצמו, שמעוניין לצאת לעבוד, אלא במדינה. רוב הדוברים טענו כי על המדינה לקחת אחריות ולתמרץ את החרדים להיכנס לעבודה, בין השאר באמצעות מענקים למעסיקים שיעסיקו חרדים או באמצעות חקיקה שתחייב את המדינה לקלוט שיעור מסוים מעובדיה מתוך המגזר החרדי, בדומה לחוק הקיים לגבי ערבים.
שר השיכון, אריאל אטיאס (ש"ס), טען כי "הבעיה היא שהמדינה לא מגדירה את המגזר החרדי כמגזר, כי אם רוצים לעשות טיפול צריך להגדיר במי מטפלים". אטיאס הוסיף כי "הציבור החרדי הוא האחרון שרוצה לחיות בעוני. העני הוא הסובל הגדול מזה שהוא עני". ליצמן ענה לו כי "אף ממשלה לא תעז להקים ועדה לבדיקת הנושא כי אז היא תצטרך לקיים את מסקנותיה וזה יעלה הרבה כסף. לתת אפליה מתקנת לחרדים זה יותר מדי כסף".