עברו לירידות: היפוך מגמה ביבוא וביצוא הסחורות
הלמ"ס: יבוא הסחורות ביוני-אוגוסט עבר לירידה של 3.1%, והיצוא עבר לירידה של 5.1% בשיעור שנתי. בינואר-יוני הסתכם הגירעון המסחרי של ישראל ב-492 מיליון דולר בממוצע לחודש
בחודשים יוני-אוגוסט ירד יבוא הסחורות, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, בשיעור שנתי של 3.1%, לעומת עלייה של 11.2% בשלושת החודשים הקודמים. יבוא חומרי הגלם ירד בשיעור גדול יותר של 7.8%, לעומת עלייה של 9.7% בתקופה מרץ-מאי. ביצוא הסחורות, ללא יהלומים, נרשמה בתקופה זו ירידה בשיעור
מנתוני סחר החוץ שמפרסמת היום (ג') הלמ"ס מתברר עוד כי בשמונת החודשים הראשונים של השנה מסתכם הגירעון המסחרי (הפער בין כלל יבוא ויצוא הסחורות) של ישראל בכ- 492 מיליון דולר בממוצע לחודש, שהם כ- 5.9 מיליארד דולר במונחים שנתיים. זאת לעומת גירעון מסחרי של 4.9 מיליארד דולר שנרשם בשנת 2009.
הגירעון המסחרי שנרשם בשנה שעברה היה הגירעון השנתי הנמוך ביותר שנרשם במשק הישראלי מאז שנת 1990. הגירעונות המסחריים הנמוכים השנה ובשנה שעברה בולטים במיוחד על רקע הגירעון הגדול במיוחד, בהיקף של 13.2 מיליארד דולר, שנרשם בסחר החוץ של ישראל בשנת 2008.
מנתונים נוספים שמפרסמת היום הלמ"ס, מתברר כי במחצית הראשונה של השנה הסתכם העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים בכ-4 מיליארד דולר, בהמשך לעודף של כ-4.1 מיליארד דולר במחצית השנייה של השנה שעברה. ברבעון השני של השנה הסתכם העודף בחשבון השוטף בכ- 2.3 מיליארד דולר, בהמשך לעודף של כ- 1.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון.
החשבון השוטף במאזן התשלומים כולל לצד סך יבוא ויצוא הסחורות גם את כלל יבוא ויצוא השירותים. בנוסף, כלולות בו העברות חד-צדדיות שונות, כגון מענקים ותרומות. לעומת זאת, הוא אינו כולל את חשבון ההון, שבו נרשמות ההשקעות הזרות בארץ והשקעות הישראלים בחו"ל.