$
בארץ

הערכות: מרידור התפטרה מתפקיד יו"ר הוועד המנהל באוני' ת"א כדי להתחמק מדו"ח המבקר

עוד העריכו בכירים באוניברסיטת תל אביב, כי לידיעת מרידור הובאו לאחרונה המסקנות המסתמנות של חקירת מבקר המדינה, שעתיד כנראה להצביע על כשלים ניהוליים באופן קבלת ההחלטות באוניברסיטה

נעמה סיקולר 06:5512.09.10

ליאורה מרידור התפטרה מתפקידה כיו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב, כדי לנסות למנוע מסקנות אישיות כלפיה בדו"ח מבקר המדינה, כך העריכו במהלך החג בכירים באוניברסיטת תל אביב. ביום שני האחרון הפתיעה מרידור את חברי הוועד המנהל של האוניברסיטה, כאשר הודיעה על התפטרותה המיידית מתפקיד יו"ר הוועד המנהל לאחר שנה וחצי בלבד בתפקיד.

 

במהלך תקופה זו, שהיתה סוערת במיוחד לאוניברסיטה, נקשר שמה של מרידור בכמה אירועים חריגים שהביאו לפתיחת חקירה של מבקר המדינה, ובהם מימוש תיק המניות של האוניברסיטה בניגוד לחוות דעת ועדת ההשקעות של המוסד שהתפטרה במחאה - פרשה שנחשפה ב"כלכליסט" והובילה את האוניברסיטה להפסדים של עשרות מיליוני שקלים - והדחת הנשיא הקודם של האוניברסיטה פרופ' צבי גליל לאחר תקופה קצרה בלבד.

 

צבי גליל. "למרידור אין את שיקול הדעת הדרוש לבניית מוסד אקדמי איכותי" צבי גליל. "למרידור אין את שיקול הדעת הדרוש לבניית מוסד אקדמי איכותי"
הסכמה שבשתיקה

 

על פי הערכות שונות בצמרת אוניברסיטת תל אביב, לידיעת מרידור הובאו לאחרונה המסקנות המסתמנות של חקירת מבקר המדינה, ועל כן החליטה לפרוש בעיתוי הנוכחי בטרם יימצא לה מחליף - דבר שאינו מקובל באוניברסיטה - בהנחה שהדבר ייתר הסקת מסקנות אישיות בדו"ח המבקר, וזה יסתפק במסקנות כלליות בלבד.

 

עוד אומרים גורמים במערכת האקדמית כי מבקר המדינה עומד להצביע על כשלים ניהוליים וכשלים חמורים באופן קבלת ההחלטות באוניברסיטת תל אביב, בשני האירועים הדרמטיים של מכירת תיק המניות והדחת הנשיא הקודם צבי גליל. המבקר צפוי לקבוע כי באוניברסיטת תל אביב קיימת מעורבות יתר של אנשי עסקים בפעילות הוועד המנהל, והוא גם עשוי למצוא כשלים מסוימים בהליך קבלת ההחלטות בפרשת מעונות הסטודנטים באוניברסיטה — זאת על רקע תלונה שהגיעה אליו, שלפיה במכרז זכתה שלא כדין חברה המצויה בקשרי עבודה עם אלפרד אקירוב, חבר אחר בוועד המנהל, שמכחיש טענות להליך לא תקין בבניית המעונות.

 

הערכה נוספת היא כי ברקע התפטרותה של מרידור עומדת הסכמה שבשתיקה בינה לבין הנהלת האוניברסיטה, שלפיה תפרוש מרידור עד סוף השנה האזרחית. זאת מכיוון שהאירועים השונים באוניברסיטה הביאו לסכסוך חריף בינה ובין הוועד המנהל לבין חבר הנאמנים של האוניברסיטה, הכולל תורמים משמעותיים שאיימו להפסיק לתרום למוסד.

 

לפי הערכות אלה, מרידור התחייבה לפרוש אולם סירבה לעשות זאת בעין הסערה, והבטיחה כי תסיים את תפקידה מיד לאחר שימונה יו"ר חדש לחבר הנאמנים של האוניברסיטה. מינויו של הרווי קרוגר, בכיר לשעבר בבנקי ההשקעות ליהמן ברדרס וברקליס קפיטל, סלל את התפטרותה של מרידור.

 

שוקי גלייטמן ייכנס לתפקיד

 

בישיבת הוועד המנהל שהתקיימה ביום שני האחרון הודיעה מרידור כאמור על התפטרותה, ומסרה: "לאחר קדנציה אינטנסיבית במיוחד בתפקיד ציבורי התנדבותי, באחת התקופות המאתגרות ביותר עבור אוניברסיטת תל אביב, החלטתי כי יהיה זה נכון לסיים את תפקידי לפני תחילת שנת הלימודים החדשה ולהתפנות לעיסוקיי האחרים. לאחר בחירתם של פרופ' יוסף קלפטר לנשיא האוניברסיטה, ושל הרווי קרוגר ליו"ר חבר הנאמנים, אני משוכנעת שהאוניברסיטה עלתה על דרך המלך", אמרה מרידור.

 

מי שצפוי להחליף אותה באופן זמני כיו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה הוא שוקי גלייטמן, חבר הוועד המנהל ולשעבר המדען הראשי של משרד התמ"ת. האוניברסיטה עתידה להקים בימים הקרובים ועדת איתור לתפקיד, אולם עבודת הוועדה צפויה לארוך שבועות ארוכים.

 

פרופ' צבי גליל, המכהן כיום כדקאן בית הספר למחשוב של ג'ורג'יה טק באטלנטה, ומי שפרשת הדחתו על ידי מרידור עומדת במרכז חקירת מבקר המדינה, הגיב על ההתפטרות ואמר: "למרידור אין המזג החינוכי, שיקול הדעת ויחסי האנוש הדרושים לבניית מוסד אקדמי איכותי. חשבתי שלפחות בתחום העסקי יהיה לה יתרון מסוים, אך בהתעקשותה לממש הפסדים -בניגוד לעמדת ועדת ההשקעות המקצועית של האוניברסיטה - התברר שגם בתחום זה נמצאה חסרה. מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל ניצבים היום בפני אתגרים לא פשוטים, ואני מקווה שאוניברסיטת תל אביב תפתח כעת דף חדש שיאפשר לה לעמוד בהם בהצלחה".

 

ליאורה מרידור סירבה להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x