שי לחג ממשפחת עופר: החברה לישראל תחלק לבכיריה אופציות בשווי 80 מיליון שקל
מנכ"ל החברה ניר גלעד יקבל אופציות בשווי 18.4 מיליון שקל. היו"ר אמיר אלשטיין יקבל אופציות בשווי 14.7 מיליון שקל והח"כ לשעבר אלי גולדשמידט יקבל אופציות בשווי 5 מיליון שקל
סמנכ"ל הכספים של החברה אבישר פז יקבל אופציות בשווי של 17.2 מיליון שקל. ערן שריג, הסמנכ"ל לפיתוח העסקי של החברה והיועצת המשפטית מאיה אלשייך-קפלן יקבלו אופציות בשווי 8 מיליון שקל כ"א.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מחיר המימוש של כל כתב אופציה שווה ל-3,119 שקל למניה והן יהיו ניתנות למימוש החל מ-30 בספטמבר 2012 בצורה מדורגת. מחיר המימוש של האופציה גבוה ב-13% בלבד ממחיר המניה בעת פתיחת המסחר היום. השווי הכלכלי הוערך על ידי החברה לישראל שהשתמשה במודל בלק אנד שולס לתמחור אופציות. השווי הכלכלי של האופציות מוערך בסך הכל בכ-80.6 מיליון שקל.
המטרה: לתמרץ את הבכירים
"מטרת הענקת האופציות הינה לתמרץ את המשך העסקתם לטווח ארוך של מנהלים מוכשרים ומיומנים בחברה וכן לתמרץ את הניצעים להמשיך ולתרום לחברה ולהצלחת החברה העתיד" מוסבר בהודעת החברה לישראל על הסיבה העיקרית לחלוקת האופציות.
תוכנית האופציות הקודמת של החברה לישראל לא נכנסה לכסף (כלומר בעת מועד המימוש לאופציות הן לא היו כדאיות למימוש למניות) ולכן יצאו בחברה עם תוכנית האופציות החדשה.
גם בלעדיה, בכירי החברה לישראל זכו לתנאי שכר טובים. מנכ"ל החברה ניר גלעד קיבל ב-2009 שכר בשווי 2.9 מיליון שקל ועוד בונוס בסך 4.5 מיליון שקל. אלי גולדשמידט קיבל שכר בסך 1.7 מיליון שקל עבור עבודתו וקיבל עוד בונוס בשווי 450 אלף שקל בשנת 2009. היו"ר הקודם, עידן עופר, קיבל שכר בשווי 2.7 מיליון שקל ובונוס בהיקף של 1.3 מיליון שקל.
יו"ר החברה החדש, אלשטיין, יהיה זכאי לשכר בסך 174 אלף שקל בשנה - 2.1 מיליון שקל ולבונוס שנתי עליו יחליט הדירקטוריון עליו הוא ממונה. כדירקטור בחברה לישראל קיבל אלשטיין שכר בגובה 262 אלף שקל ב-2009. תנאי העסקתו של אלשטיין צריכים עוד לעבור את אישור אסיפת בעלי המניות.
רק לפני מספר חודשים סיימה חברת הספנות צים מקבוצת החברה לישראל את הסדר החוב מול המשקיעים המוסדיים. ברבעון השני השנה סיימה צים ברווח של כ-3 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-186 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
בסיכום המחצית הראשונה של השנה הפסידה חברת הספנות 79 מיליון דולר לעומת 305 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2009. בטר פלייס סיימה את הרבעון השני של תקופת הדוח בהפסד של כ-31 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-18 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. החברה לישראל סיימה את הרבעון השני עם רווח נקי בסך 157 מיליון דולר לעומת הפסד של 157 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.