גם סמייל מצטרפת לחגיגה: רוצה להיות מפעיל סלולר וירטואלי
החברה בוחנת בנוסף השתתפות במכרז התדרים במטרה להפוך לחברת סלולר בעלת תשתית, אך ממתינה להתבהרות התנאים התומכים במכרז שכזה
סמייל היא חברת התקשורת המשמעותית ביותר שהגישה עד כה בקשה לקבלת רישיון מפעיל וירטואלי – היא משרתת כשליש מלקוחות האינטרנט והשיחות הבינלאומיות בישראל, ולפיכך יש ביכולתה לנצל את קהל הלקוחות הקיים ואת תשתית התקשורת שכבר בנתה על מנת לחדור לשוק הסלולר במהירות רבה יותר מהחברות האחרות המתכוונות להפוך למפעילות סלולר וירטואליות. סמייל פועלת גם בתחום הטלפוניה הפנים ארצית, שם מוערך מספר הלקוחות שלה בקרוב ל-200 אלף.
סמייל כבר הביעה בעבר את רצונה להיכנס לתחום הסלולר הישראלי, עוד בתקופה שבה השליטה בה היתה שייכת לחברת יורוקום של שאול אלוביץ'. אלוביץ' ומנכ"לית החברה, סטלה הנדלר, הציגו לפני שנתיים תוכנית ולפיה סמייל תספק שירותי
תקשורת באמצעות הטכנולוגיה האלחוטית WiMAX, אולם השתהות משרד התקשורת בשיחרור תדרים רלוונטיים סתמה את הגולל על התוכנית. במקביל התברר כי גם הצפי האופטימי לזמינות של מכשירי קצה לטכנולוגיה זו בעולם לא יגשים עצמו, והחברה נאלצה לחפש נתיבי פעולה אלטרנטיביים.
סמייל בוחנת גם השתתפות במכרז התדרים שאמור משרד התקשורת לפרסם בחודשים הקרובים, ובו יוצעו שתי רצועות תדרים שעל בסיסן ניתן יהיה להציע שירותי דור שלישי בידי מפעיל חדש. עם זאת, על מנת לאפשר הקמת רשת סלולרית נוספת בישראל יש צורך בהשלמת מספר מהלכים שיאפשרו למפעיל חדש לפרוס את הרשת במהירות ובתקופת הביניים להשתמש בתשתית של חברות הסלולר הקיימות. מהלכים אלו, הכוללים כפייה של נדידה פנים ארצית ושיתוף אתרים על חברות הסלולר הגדולות, טרם הושלמו מבחינה חקיקתית, והשלמתם צפויה רק בשנה הבאה. לפיכך ספק אם סמייל, כמו גם מירס (המועמדת הראשית לרכישת התדרים) אכן יגישו הצעות במכרז התדרים באם יתפרסם קודם להשלמת מהלכים אלו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כיום פועלת סמייל באופן מוגבל בתחום הסלולר, כאשר היא מציעה שירות של שיחות על גבי האינטרנט האלחוטי והסלולרי, על סמך רישיון מוגבל לניסוי שיווקי שניתן לה. על פי תנאי הרישיון החברה יכולה לגייס עד 8,500 לקוחות, אולם חוק ההסדרים שאושר לאחרונה בממשלה, ואישורו בכנסת צפוי בחודשים הקרובים, כופה על שר התקשורת להעניק לסמייל ולחברות אחרות המחזיקות ברישיון זמני זה רישיון קבוע עד ל-1 בינואר 2011. חברות אחרות המעניקות שירות דומה הינן פרי טלקום (המשתפת פעולה עם נטויז'ן) וסיפמי. גם חברת בזקהחלה לאחרונה לספק שירותי שיחות על גבי מכשירי האייפון, אולם השירות שלה מוגבל לשימוש באינטרנט אלחוטי (WiFi) בלבד.