מה יש בפנים: ג'ויה - גלידת שמנת אמיתית בטעם שוקולד אגוז של נסטלה
אבקת חלב וחמאה, אבקת קקאו ושוקולד, חלמון ביצה וגומי מזרעי חרובים. האגן דאז לעניים
אבקת חלב וחמאה
מי שקורא את המילים "גלידת שמנת אמיתית" עלול לחשוב שבג'ויה יש שמנת. כמובן שלא. מה שיש בה זה אבקת חלב, שהיא חלב מיובש. האבקה מיוצרת על ידי הזרקת תרסיס חלב לתוך מכל מחומם, וכשהמים מתאדים נותרים רק מוצקי החלב, בעיקר חלבונים וסוכרים. וכיוון שאבקת חלבונים וסוכר אינה שמנת, מוסיפים לאבקה הזאת חמאה, שהיא בעצם שומני חלב קרושים, וכך משלימים את תכולת השומן הדרושה.
אבקת קקאו ושוקולד
שמו הרשמי של צמח הקקאו הוא תיאוברומה, מזון האלים, וזה בדיוק מה שחשבו עליו הילידים במרכז אמריקה, כששתו משקה העשוי מפולי קקאו לפני שהעלו קורבן אדם לאליהם המפלצתיים. כיום יצואנית הקקאו הגדולה בעולם היא חוף השנהב, שם מועסקים בתנאי עבדות כ־200 אלף ילדים שקוטפים את תרמילי הקקאו, מקלפים אותם ומפזרים לייבוש בשמש. בעת הקטיף, הקקאו מר כמו חיי הילדים שקטפו אותו. המרירות פוחתת במהלך התסיסה והייבוש, ובסופו הפולים נשלחים למערב, שם מייצרים מהם שוקולד מתוק לילדים מתוקים.
חלמון ביצה
חלמון ביצה הוא חלק מביצית התרנגולת, שמכיל את השומן והחלבונים שדרושים לעובר בימיו הראשונים. החלמון משמש להסמכת גלידה בגלל יכולת מרכיביו לשדך מים לשומן ולמנוע מהם להיפרד. במיכל הג'ויה יש כארבעה חלמונים, תרומה קטנה לתכולת הכולסטרול הנאה שלה.
גומי מזרעי חרובים
כדי להסמיך את הגלידה בלי להפוך אותה לפצצת כולסטרול, מוסיפים לה חומרים מסמיכים נוספים, ובהם גומי שהופק מזרעי חרובים.