זעם במערכת הביטחון על הקיצוץ בתקציב: "מדובר בהפרה בוטה של ההתחייבויות"
בכיר במערכת הביטחון: "נקצץ היכן שנוכל ולאו דווקא היכן שחשוב. נקצץ במקומות שייצרו לנו כסף פנוי למשל בחוזים הקשורים להתעצמות ומתקציבי האימונים, כיוון שקיצוץ שם יכול לייצר כסף פנוי בצורה די מיידית"
17:0816.07.10
"לא הופתענו, אבל הנחנו שהקיצוץ בתקציב הביטחון לא יעבור, מדובר בהפרה בוטה של ההתחייבויות כלפי משרד הביטחון", כך אמר היום בכיר במערכת הביטחון, בתגובה להחלטת הממשלה לקצץ
2.7 מיליארד שקל מתקציב מערכת הביטחון בשנתיים הקרובות. "ברור שהיכולת שלנו לתת מענה לאיומים תהיה טובה
פחות עם תקציב קטן יותר", קבע.
הבכיר אמר כי בצה"ל ובמערכת הביטחון צפויים לבדוק בשבועות הקרובים כיצד לבצע את הקיצוץ. לדבריו, מכיוון שרוב ההתחייבויות לתקציב לשנת 2011 כבר בוצעו "התוצאה היא שנקצץ היכן שנוכל ולאו דווקא היכן שחשוב. נקצץ במקומות שייצרו לנו כסף פנוי למשל בנושאים של קיום שוטף, חוזים הקשורים להתעצמות היכן שאין כבר התקשרויות וכן מתקציבי האימונים כיוון שקיצוץ שם יכול לייצר כסף פנוי בצורה די מיידית".
"עם זאת", אמר, "חשוב לזכור שתוכנית האוצר היתה קיצוץ של 4.1 מיליארד שקלים כך שהקטנו את סכום הקיצוץ. תוכניות נוספות של האוצר כמו קיצור שירות החובה וביטול הטבות המס לאנשי הקבע (למשל הטבות המס על רכב צמוד) בוטלו, למעט ההחלטה להעלות את גיל הפרישה הממוצע בצה"ל ל-50".
"קצב הביצוע ואופן הביצוע ייקבעו בימים הקרובים", אמרו במשרד הביטחון בתגובה להעלאת גיל הפרישה,"המערך הלוחם יקבל עדיפות אבל מדובר על ממוצע - כך שבסך הכל גיל הפרישה של המערך הלוחם ושל המערך התומך, צפויים לעלות שניהם". על פי ההערכה ההליך צפוי לקחת כארבע שנים.
"הממשלה קיבלה היום החלטה בעלת משמעות ברורה – לתת פחות לביטחון ולתקצב ביתר מטרות אזרחיות", אמר הבכיר, "הקיצוץ היום הוא חלק ממגמה מתמשכת של השנים האחרונות של - במסגרתה החלק של הביטחון בתוצר ובתקציב הולך וקטן. היינו רוצים לראות את החלק של הביטחון בתוצר ממשיך לרדת, אך ללא פגיעה בתקציב הביטחון ובזכות צמיחה משמעותית".