יו"ר ההסתדרות יתערב במשבר בין הסטודנטים לאוצר
יו"ר התאחדות הסטודנטים: "אנחנו מסכימים להעלאה מסויימת בשכר הלימוד, אבל גם לנו יש גבולות. ביקשתי מעופר עיני לבוא לעזור במו"מ, כי לא נראה לי שבפערים הנוכחיים אפשר לגשר בינינו לבין האוצר"
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, חוזר לתפקיד הבורר. ל"כלכליסט" נודע, כי בעקבות בקשת התאחדות הסטודנטים, עיני ינסה לגשר על הפערים בינם לבין משרד האוצר והמועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) שהובילו לפיצוץ המשא-ומתן על גובה שכר הלימוד בשנת הלימודים הבאה. עיני כנראה יעלה את הנושא בפגישות שלו
לטענת הסטודנטים, משמעות הצעת האוצר היא שכר לימוד של 20 אלף שקל בשנה, לעומת כ-11 אלף שקל בשנה כיום. כמו כן, הסטודנטים דורשים ייצוג בוועדת התכנון והתקצוב (ות"ת), האחראית על תקציבי מוסדות ההשכלה הגבוהה.
המחלוקת הכספית נובעת מהדרישה של האוצר שעל כל שקל תוספת בשכר הלימוד תינתן תוספת של שקל מהמדינה להשכלה הגבוהה, אך בהתאחדות הסטודנטים דורשים כי היחס יהיה 1 ל-3, כלומר על כל שקל של העלאה בשכר הלימוד תינתן תוספת של שלושה שקלים מהמדינה. סך הכל, תקציב ההשכלה הגבוהה אמור לגדול מ-6.8 מיליארד שקל בשנת הלימודים הקרובה ל-10.3 מיליארד שקל עוד חמש שנים, כאשר העלייה תיעשה בפעימות. כך, הויכוח בין הצדדים הוא על אופן החלוקה של התוספת.
בועז טופרובסקי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, אמר ל"כלכליסט", כי "כל הצדדים מבינים כי מצבה של ההשכלה הגבוהה הוא קטסטרופאלי. אנחנו מסכימים להעלאה מסויימת בשכר הלימוד, אבל גם לנו יש גבולות. ביקשתי מעופר עיני לבוא לעזור במשא-ומתן, כי לא נראה לי שבפערים הנוכחיים אפשר לגשר בינינו לבין האוצר".
הדיונים על גובה שכר הלימוד נערכו בחצי השנה האחרונה כחלק מהדיונים על הרפורמה בהשכלה הגבוהה. הצדדים כבר הגיעו להסכמות עקרוניות על מתן תקציב לשיפוץ ספריות וכיתות מיחשוב, הוספת תקני מרצים, הנחות לסטודנטים במכללות הפרטיות בתחבורה ציבורית ועוד.