$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": ברקליס יקים בישראל מרכז פיתוח לתעשיית הפיננסים

הבנק מנהל מו"מ מתקדם עם משרד האוצר על התמריצים שיקבל, ומבקש הצעות ראשוניות מבתי תוכנה. לפי התוכנית, יושקעו בהקמת המרכז יותר מ־50 מיליון שקל ויועסקו בו כ־200 מפתחים כבר ב־2011

מאיר אורבך ותומר זלצר 06:5911.07.10

בנק ההשקעות הבריטי ברקליס קפיטל יקים בישראל עוד השנה מרכז פיתוח לתעשיית הפיננסים - כך נודע ל"כלכליסט". המרכז, שיהיה הראשון בישראל של בנק זר, יפתח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים עבור ברקליס קפיטל העולמית בפרט ותעשיית הפיננסים בכלל.

 

ברקליס מתכוון להיעזר בחברות ישראליות

כדי להקים את מרכז הפיתוח. לאחר שייבחר בית התוכנה שיקים את מרכז הפיתוח ייקבע מיקומו. מברקליס קפיטל לא התקבלה תגובה לדיווח.

 

ל"כלכליסט" נודע שברקליס נמצא במו"מ מתקדם עם משרד האוצר, שצפוי לתת תמריצים להקמת המרכז כחלק מתוכניתו של המנכ"ל חיים שני להפיכת ישראל למרכז עולמי לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לתעשיית הפיננסים. באוצר מעריכים כי גם סיטי בנק עשוי להקים בישראל מרכז פיתוח דומה.

 

לאחרונה העביר ברקליס קפיטל לבתי תוכנה ישראליים - ובהם מטריקס - מסמך RFP המגדיר את התנאים שבהם צריך לעמוד בית תוכנה כדי להקים את מרכז הפיתוח. בשלב הראשון, בהשקעה מוערכת של 10–15 מיליון שקל, מבקש הבנק לשכור כ־50 אנשי פיתוח מקומיים, ובשלב השני, שאמור להסתיים ב־2011, יושלם גיוס של 200 אנשי פיתוח לכל היותר, בעלות מוערכת של עד 50 מיליון שקל.

 

ברקליס קפיטל הוא חטיבת בנקאות ההשקעות בקבוצת ברקליס, המספקת לחברות, ללקוחות מוסדיים ולממשלות פתרונות פיננסיים בתחומי הייעוץ האסטרטגי, המימון וניהול הסיכונים. לברקליס קפיטל יותר מ־20 אלף עובדים ברחבי העולם.

 

מנכ"ל ברקליס קפיטל ישראל הוא לן רוזן, וצוותו מונה כ־40 עובדים. ברקליס קפיטל פעל בישראל עד 1993 (החזיק במחצית ממניות בנק מרכנתיל), ושוב החל ב־2008 - מאז קריסת ליהמן ברדרס והעברת פעילות הסניף הישראלי שלו לברקליס. הסניף המקומי בולט בהנפקת מניות, בהנפקת אג"ח בחו"ל ובמיזוגים ורכישות עבור חברות ישראליות. בין העסקאות שבהן היה מעורב: רכישת באר על ידי טבע ב־9 מיליארד דולר, רכישת אייווקס על ידי טבע ב־9.9 מיליארד דולר, רכישת וויטנס סיסטמס על ידי ורינט ב־1.1 מיליארד דולר והנפקת חברת החשמל במיליארד דולר.

 

לדברי בכיר בתעשיית ההייטק, המכרז של ברקליס קטן יחסית למכרזים של תעשיית הבנקאות המקומית, שמגיעים למאות מיליוני שקלים, ולכן אינו צפוי לשנות את התעשייה המקומית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x