משרד התשתיות: "מתקן הגז מתמר היה צריך להבנות אתמול"
מנכ"ל המשרד אמר עוד כי הקמת המתקן צפויה להסתיים ב-2013, כשנה לאחר הצהרות היזם
בדיון נוכחים מנכ"ל דלק אנרגיה, גדעון תדמור, שמחזיקה כ-45% בקידוחי לוויתן ו-31.2% בקידוחי תמר, נציגי המשרד להגנת הסביבה, ארגונים ירוקים וראשי מועצות אזוריות.
במהלך הדיון הפתיע צמח ואמר כי משרד התשתיות לא רק שאינו מתנגד להקמת אסדה בים, אלא תומך בבדיקה מקיפה: "המדינה צפופה וקשה יותר למקם את המתקנים על החוף. לגבי קידוחי תמר עמדת המשרד הרשמית היא שמדובר במאגר גז טבעי, שלפחות 50% מייצור החשמל יתבסס עליו. למיקום נקודת הקליטה יש משמעות מכרעת. הדבר אינו פוסל את הבדיקות שיש לבצע בעניין שמירה על איכות הסביבה ואין לנו כוונה להתפשר בעניין הזה. החלופה של אסדה ימית למאגר הספציפי הזה לא מתאימה, אולם לגבי מאגרים אחרים יש לבדוק את העניין לעומקו".
לשאלת ח"כ גדעון עזרא, שכיהן בעבר בתור השר להגנת הסביבה, מתי יגיע הגז לישראל, אמר צמח כי המשרד מעריך שהמתקן יהיה גמור ומוכן ב-2013, כשנה לאחר הצהרות היזם.
בהתייחסו לנושא אמר גדעון תדמור כי "המועצה הארצית לקחה מומחה אנגלי בלתי תלוי שבדק וגילה שבהתייחס לתנאים הגיאוגרפים של התגלית, אין פתרון של אסדה בים. אנחנו מחזיקים גם בים תטיס, וכבר היום יש רגעים שחסר גז, המאגרים שם יאזלו יום אחד. עמדתנו הרשמית לא השתנתה - נקבל כל החלטה של המועצה האזורית לתכנון ובנייה".
ראש עיריית חדרה חיים אביטן, שנכח בדיון, התייחס לאפשרות הקמת המתקן בעירו. אביטן סקר את מתקני התשתיות שמוצבות בסביבת חדרה, החל במתקן שפכים וכלה בתחנת הכוח של חברת החשמל. "האזרחים בפאניקה. המתקן קרוב למקומות צפופי אוכלוסיה וצריך לשקול את החלופות טרם קבלת החלטה", ביקש.
במהלך הדיון אמר שמשון ברוקמן, האחראי על משק הדלקים של חברת חשמל, כי לאחרונה התקבלה הוראה להגדיל את השימוש במזוט סולר פחם וגז מ-EMG המצרית להפעלת תחנות הכוח של חברת החשמל. הרכש האמור יחליף בהדרגה את רכש הגז הישראלי, וזאת על רקע העיכובים הצפויים בהפקת מאגרי הגז הטבעי מקדוחי תמר