שלמה פיוטרקובסקי חסך 9 מיליון שקל: יגאל ארנון לא יקבל הפרשי ריבית והצמדה
ביהמ"ש המחוזי חייב את פיוטרקובסקי להעביר לארנון 1% ממניות סלקום בתוספת דיבידנד. ארנון ערער באיחור של שנה על כך שהדיבידנד לא יוחזר בצירוף ריבית והצמדה, ובית המשפט דחה את הבקשה
שלמה פיוטרקובסקי שחויב להעביר לעו"ד יגאל ארנון 1% ממניות סלקום וכן את הדיבידנד על המניות שהוחזקו אצלו בנאמנות, לא יצטרך לשלם לארנון כ-9 מיליון שקל שהם הפרשי ריבית והצמדה בגין הדיבידנד. כך קבעה אתמול רשמת בית המשפט העליון, דנה כהן-לקח, שדחתה בכך בקשה של ארנון לתקן את הערעור
פסק הדין שקבע כי ארנון זכאי ל-1% ממניות סלקום ניתן במרץ 2009 ע"י הנשיא בדימוס של בית המשפט המחוזי בתל אביב, אורי גורן. גורן לא התייחס בפסק הדין לסוגיית הפרשי ריבית והצמדה בגין הדיבידנדים על המניות, שאלו מסתכמים כיום במעל 9 מיליון שקל.
לאחר מתן פסק הדין ארנון ביקש צו עיקול על סכום של 69 מיליון שקל, שהם סכום הדיבידנד כולל ריבית והצמדה. אז פנה פיוטרקובסקי לבית המשפט וביקש לצמצם את העיקול ל-60 מיליון שקל בלבד בטענה שפסק הדין של גורן לא חייב אותו בתשלום ריבית והצמדה. בית המשפט המחוזי נעתר לבקשה והעיקול צומצם.
בעקבות ההחלטה הגיש ארנון בקשה לתקן את הערעור המקורי שהגיש על פסק הדין של גורן ולהוסיף את הפרשי הריבית. פיוטרקובסקי התנגד לבקשה וטען בין היתר כי ארנון נמנע משעתו מלתבוע הפרשי ריבית והצמדה במטרה לחסוך באגרת בית משפט.
רשמת בית המשפט העליון דחתה את בקשת ארנון. לדבריה, נקודת המוצא היא שארנון ערער על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בעניין ההוצאות בלבד. לדבריה, שיקול הדעת השיפוטי בבקשה לתיקון הודעת ערעור הוא רחב ומושתת על מגוון שיקולים. היא קבעה כי בקשת התיקון של ארנון הוגשה בעיכוב ניכר של למעלה משנה לאחר מתן פסק הדין, וכי ערעור אינו הדרך הדיונית המתאימה כדי לפרש ולהבהיר פסק דין כשאלה עיקרית.
ערעורו של פיוטרקובסקי על פסק הדין של בית המשפט המחוזי וערעורו של ארנון על אי פסיקת הוצאות – טרם הוכרעו.
פיוטרקובסקי מיוצג בהליכים באמצעות עורכי הדין חגי שלו ואיזי גולדשטיין. ארנון מיוצג ע"י עו"ד ברק טל ועו"ד רם כספי.