המשרד להגנת הסביבה: לבחון את חלופת האסדה הימית לקליטת הגז מתמר ודלית
מהמשרד נמסר ל"כלכליסט": "הפקת הגז, הטיפול בו והעברתו למערכת ההולכה הארצית - אינם אמורים לבוא על חשבון איכות החיים של התושבים או פגיעה בסביבה"
לאחר שהודיע שהוא עוד מגבש את עמדתו, ל"כלכליסט" נודע כי המשרד להגנת הסביבה הודיע בפני ועדת העורכים של תוכנית המתאר הארצית שתקבע את מיקום מתקן קליטת הגז הטבעי מקידוח תמר ודלית, כי יש לבחון את חלופת האסדה הימית במסגרת המיקומים שנבחנים. בכך הצטרף המשרד להגנת הסביבה לקולות תושבי חוף הכרמל שנאבקים להחזרת הדיון בחלופת האסדה הימית.
עוד בנושא:
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בתגובה ל"כלכליסט" אמרו במשרד להגנת הסביבה, כי "מציאת הגז וחיבורו למערכת ההולכה הארצית מהווים פריצת דרך בתחום האנרגיה במדינה. השימוש בגז יאפשר למדינת ישראל עצמאות אנרגטית גבוהה יותר ויפחית את הצורך שלנו לבסס את משק האנרגיה על פחם. יחד עם זאת, הפקת הגז, הטיפול בו והעברתו למערכת ההולכה הארצית אינם אמורים לבוא על חשבון איכות החיים של התושבים סביב או פגיעה בסביבה. פיתוח של מתקן מסוג זה צריך להיות מידתי ומאזן בין הרצון לנצל את הגז לבין הרצון והצורך לשמור על איכות חיי התושבים והסביבה".
המשרד להגנת הסביבה קיבל לאחרונה את תסקיר ההשפעה על הסביבה שנערך על ידי מתכנני קבוצת דלק וחברת נובל אנרג'י. התסקיר אמור לבחון את הפגיעה בשטחים הפתוחים ובמערכות האקולוגיות, כמו גם החשש מזיהום אוויר, רעש, מפגעי ריח וזיהום קרקע. בנוסף נבדקים בתסקיר סיכונים שנובעים משימוש בחומרים מסוכנים, שכן גז טבעי נחשב לחומר מסוכן.
"חלופה לא פשוטה"
המשרד להגנת הסביבה הוציא לעת עתה חוות דעת ראשונית לתסקיר ההשפעה על הסביבה שדורשת השלמות בתחומים שונים ומהותיים, ביניהם אפשרות להפחתת לחץ על אסדה בים. בנוסף, נמסר מהמשרד, כי המשרד מוביל לכך שתיבדק בתסקיר גם חלופה לטיפול מלא בגז על גבי אסדה בים. המשמעות היא שהפחתת הלחץ הגבוה של הגז תיעשה בלב ים ולא בסמוך לאוכלוסייה וייתכן שאף ניקוי הגז הדרוש ייעשה גם הוא על גבי האסדה. במשרד ביקשו לציין כי חלופה זו אינה פשוטה ועדיין יידרשו כפי הנראה עשרות דונמים על החוף לקליטת הגז במקום כלשהו.