$
משפט

פרסום ראשון: גאידמק מבקש לפסול את השופט נויטל מלדון בתיק הלבנת ההון

נויטל שופט בפרשה נוספת בה מעורב גאידמק, ולטענת גאידמק ונאשמים נוספים בפרשה, עליו לשקול פרישה מהדיון בעקבות זאת. בנוסף ביקש גאידמק פטור מהתייצבות בהקראת כתב האישום שתערך השבוע

איתי הר אור 16:4923.05.10

תיק גאידמק מתחמם לקראת הקראת כתב האישום בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים שנקבע ליום חמישי. ארקדי גאידמק הגיש היום (א') שתי בקשות: האחת, בקשה לפטור אותו מהחובה להתייצב לדיון הקראת כתב האישום נגדו, והשנייה: בקשה לשופט בתיק, גלעד נויטל, לשקול להעביר את התיק לשמיעה בפני שופט אחר, עקב היותו של נויטל השופט בפרשת וינרוט - ויטה. על הבקשה חתומים גם יתר הנאשמים באישום המרכזי בפרשה, ובהם נחום גלמור וחברת פועלים נאמנויות.

 

אין זו הפעם הראשונה שבה מבקש גאידמק שלא להגיע לתחילת משפטו, ובעניין זה כבר התבטאה בעבר השופטת חיותה כוחן באומרה כי "גאידמק ברוסיה - והוא לא יחזור לארץ". הבקשה מהיום, שהוגשה יחד עם בקשה לקיום הדיון בדלתיים סגורות, נסמכת על נימוקים רפואיים. בניגוד לפעם הקודמת שבה ביקש מבית המשפט להיעדר בנסיבות רפואיות, כלל הפעם גאידמק בבקשתו גם מסמכים רפואיים שונים לתמיכה בטיעוניו.

 

הבקשה השנייה שהגיש גאידמק היא בקשה לפסול את השופט גלעד נויטל מלדון בעניינו. נויטל הוא השופט בפרשת וינרוט-ויטה, המתנהלת בימים אלה גם כן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ובה מובאות ראיות העוסקות בענייניו של גאידמק, בכל הקשור להסכמי המס אליהם הגיע באמצעות סנגורו לשעבר, עו"ד יעקב וינרוט, ורו"ח זאב פלדמן עם שוקי ויטה, שהיה אז פקיד שומה גוש דן. לטענת גאידמק, מדובר בשני תיקים שיש ביניהם קשר בכך שיש ראיות העולות בתיק אחד, ושעולות גם בתיק השני. לפיכך, ביקש גאידמק מנויטל, אם כי במילים עדינות ובלשון מרוככת, לפסול את עצמו מלדון בתיק.

 

סנגורו של גאידמק, עו"ד פרופ' דוד ליבאי, מסר ל"כלכליסט" בתגובה: "זו בקשה שנובעת מכך שבמשפט של ד"ר וינרוט נשמעות ראיות שיש להן השלכה גם בתיק שבו נאשמים גם גאידמק, נחום גלמור, פועלים שוקי הון ובכיריו. תמיד יש חשש שבמקרה כזה בית המשפט עלול להיות מושפע מראיות המוגשות בתיק אחר, שבו הנאשמים לא מיוצגים, ולא ניתן לחקור אודות אותן ראיות. ולכן משום כך הסנגורים מעלים בפני השופט נויטל את השאלה, ומבקשים שישקול האם יש בכך עילה כדי להעביר את משפטם של גאידמק, גלמור והאחרים למותב אחר".

 

כתב האישום הוגש בנוסף לגאידמק גם נגד מנהליה הבכירים של חברת פועלים שירותי נאמנות, חיים שמיר ושלמה רכט, וכן נגד היועץ המשפטי של החברה, רם לוי, איש הקש מטעם גאידמק, נחום גלמור, ומנהלת קשרי לקוחות בסניף, קרן ללום. בכתב האישום מואשמים חברת פועלים שירותי נאמנות ויו"ר הדירקטוריון שלה כי פעלו יחד עם גאידמק וגלמור על מנת לאפשר לגאידמק לרכוש במרמה את החברה ההולנדית טרמופוסט, תוך הסתרת זהותו כרוכש החברה וכבעל הכספים ששימשו לרכישתה.

 

על פי כתב האישום, פעולות המרמה נעשו תוך הצגת גלמור כרוכש של החברה ותוך הצגת 50 מיליון דולר מכספיו של גאידמק, ככספיו של גלמור. הצגת הכספים במרמה ככספיו של גלמור והסתרת זהותו של גאידמק התאפשרה, בין היתר, בשל שיתוף הפעולה מצד החברה לנאמנות ומי שעמד בראשה. שיתוף פעולה זה בא לידי ביטוי ביצירת שורה של מצגים בנקאיים כוזבים שהוצגו לנציגי בעלי המניות של החברה בהולנד.

 

גאידמק מיוצג בידי עורכי הדין דוד ליבאי, דפנה ליבאי, נתי שמחוני ורונן רוזנבלום. המדינה מיוצגת בידי עורכי הדין לירן חיים, שרון פרידמן והילה גבאי מפרקליטות מיסוי וכלכלה.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x