פרסום ראשון: "חוק ויקיפדיה" לשחרור תמונות ישוב לדיון מחודש בממשלה
ועדת השרים דחתה את הצעת החוק לפיה יותר שימוש חופשי בתמונות שבבעלות המדינה, אך הדיון יתחדש בשל ערעור שהגיש השר מיקי איתן
הצעת החוק לשחרור תמונות שצולמו על ידי המדינה תגיע לדיון נוסף בוועדת השרים. הדיון המחודש יתרחש בעקבות דרישת השר הממונה על שיפור השירות לציבור, מיקי איתן (ליכוד), שטוען כי "הממשלה צריכה לפעול על פי עיקרון שהמידע הציבורי הוא רכוש הציבור". השר איתן הוא חבר בוועדת השרים
בכדי לבטל את החלטת הוועדה, שמייצגת את עמדת הממשלה, הגיש השר איתן ערר, וכתוצאה הממשלה תיאלץ לדון בו מחדש בשבועות הקרובים. ח"כ מאיר שטרית, שהגיש את ההצעה, ביקש להעלות אותה לקריאה טרומית כבר מחר (ד') במליאה, חרף העובדה כי ללא תמיכת הממשלה, סיכוייה לעבור זעומים. השר איתן שוחח עם שטרית והשניים סיכמו להמתין עם הצעת החוק לאחר הדיון המחודש בוועדת השרים.
הצעת החוק נולדה לאחר שנציגי ויקיפדיה התלוננו כי הם מתקשים להעלות תמונות שצולמו על ידי גורמים ממשלתיים, מאחר ואין לציבור זכות שימוש בהן ללא אישור ותשלום אגרה.
בהודעה שפרסמה ויקיפדיה נכתב כי "לשם ההמחשה, תחת הערך של בנימין נתניהו כראש ממשלה קיימות תשע תמונות שכולן בחסות הממשל האמריקני, למעט אחת שנתרמה על ידי הקרמלין, ובה מצולם נתניהו עם ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין. ב-250 הגרסאות של ויקיפדיה בשפות השונות אין ולו תמונה אחת של ראש ממשלת ישראל המוצג בעת פעילות בישראל".
לאחר דחיית הצעת החוק, אמרו בויקיפדיה כי "החלטתה של ועדת השרים אינה מובנת ואף מקוממת. מה המניע של ועדת השרים למנוע מאיתנו, משלמי המיסים את הזכות לפרסם בבלוג האישי תמונה של רה"מ ישראל, לוחץ את ידו של השליח האמריקאי למזרח התיכון? מה המניע של דובר צה"ל לאסור לפרסם בוויקיפדיה בערך על חיל האוויר את תמונות חיל האוויר בפעולה ולא תמונות של מטוסים אמריקאים? מכוון שוועדת שרים אינה מנמקת את סיבותיה לדחייה - ניתן רק לנחש ששוב מדינת ישראל מפחדת לבצע שינוי בחוק שחוקק עוד בימי המנדט הבריטי ולא הותאם מאז לקיומו של האינטרנט והמודעות העולה לזכויות יוצרים וחופש הידע והשיתוף".
השר איתן אמר היום ל"כלכליסט" כי "הממשלה צריכה לפעול תחת מגבלות של פרטיות, ביטחון וסודות מסחריים, אך לא ייתכן שהמדינה תפעיל זכויות יוצרים על מידע שהיא מייצרת כנגד האזרחים. יחד עם זאת, ניתן לדון בקביעת אגרות מינימליות לצורך הנגשת המידע, טיובו ולהגברת נוחות השימוש בו".