יחודדו שיניי המבקר: הכנסת תקדם חוק לאכיפת מסקנות הדו"ח
מבקר המדינה אמר כי "הדו"חות יכולים להיות מצוינים, אבל אם לא יבצעו אותם הלכה למעשה לא עשינו כלום" והוסיף ש"ההצעה נתמכת על ידי מספר לא מבוטל של חברי כנסת"
"הציבור מאמץ את מסקנות הדו"ח, ויש תמיכה ציבורית רחבה, אבל חסרה לנו חקיקה לפיה אי קיום מסקנות הדו"ח תחשב עבירה משמעתית", כך אמר הבוקר (ג') מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בעת טקס מסירת דו"ח המבקר 60ב' ליו"ר הכנסת רובי ריבלין.
לכתבות נוספות מדו"ח מבקר המדינה 2010
המבקר הוסיף כי "קיבלנו הצעה שאני חושב שהיא ראויה, ואומרת שאם לא מקיימים את דו"חות המבקר שוב ושוב, לאחר שניתנה אפשרות לתגובה, הנושא של אי-קיום הדוחות ייחשב כעבירה משמעתית. ההצעה נתמכת על ידי מספר לא מבוטל של חברי כנסת. הדו"חות יכולים להיות מצוינים, אבל אם לא יבצעו אותם הלכה למעשה לא עשינו כלום".
יו"ר הכנסת הביע תמיכה ברעיון והכריז כי "המבקר הוא ידה הארוכה של הכנסת, אך למעלה מעשור משמש כרשות עצמאית. יש ריבון אחד - הציבור, והכנסת היא נציגותו. הציבור קורא את הדו"ח ומתרשם, ופחות ופחות יש צורך במתווכים. כח"כ מ-1988 ברוב המקרים הביקורת היתה מוצדקת. הציבור שפט וישפוט. נושא המעקב לא מספק, והשארת האופציה אם להתייחס למסקנות הדו"ח או לא בידי המבוקרים לא מספקת. אני אקדם את החוק שהצעת, תוך שיתוף עם הממשלה. אם היו מסקנות אישיות לגבי תפקידי כיו"ר כנסת הייתי מסיק מסקנות".
ריבלין גם התייחס לביקורת המופיעה בדו"ח כלפי יו"ר הכנסת הקודמת דליה איציק, ששיפצה את דירתה הפרטית מתקציב הכנסת, לאחר שקבעה כי היא תשמש גם כדירת שרד (כפי שמאפשר התקנון), ואמר "אני חושב שדירת יו"ר הכנסת לא צריכה להיות דירת שרד. טוב יהיה אם תהיה הבחנה בין רכוש פרטי לרכוש המדינה. אני כבר ויתרתי על דירת השרד שלי."
לינדנשטראוס סיפר בנוגע לדו"ח הנוכחי כי "הביקורת נעשתה על ידי מאות עובדים מסורים במשרד המבקר שעסקו בכך בצורה מעמיקה וללא משוא פנים. זה יום חג לדמוקרטיה. בלעדי הביקורת אין דמוקרטיה. הדו"ח הנוכחי הוא חמור מאוד ומצביע על פגיעות באזרח וליקויים שמחייבים תיקון".
לשאלה אם בכוונתו לרוץ לנשיאות ענה המבקר כי "אני ממלא את תפקיד המבקר עד תום, ואין לי שום תוכניות אחרות". לגבי הביקורת בדו"ח על יושבי ראש הכנסת סירב המבקר לפרט וציין כי "הדו"ח מדבר בפני עצמו".
יעקב זלצר, ראש אגף הביקורת במשרד ראש הממשלה אמר כי "ראש הממשלה מייחס עבודה והערכה רבה לעבודת הביקורת וליישום הדו"ח. אפקטיביות הביקורת נמדדת ביישום המלצות הדו"ח. מהדו"ח בשנה הקודמת כ-53% מהליקויים תוקנו. תיקון הליקויים לפני כשנתיים עמד רק על 15%".