$
דו"ח המבקר 2010
מבקר המדינה 2010

מבקר המדינה: נשיא שנקר פעל בניגוד עניינים ובמינהל לא תקין

ממצאי הדו"ח מצביעים על כך שאמוץ וינברג התקשר באופן אישי עם נותני שירותים למכללה, וכי יש לו היסטוריה ארוכה של הסתרת מידע. המבקר מפנה לשני דוחות ביקורת ובהם ממצאים חמורים על התנהלות שנקר

נעמה סיקולר 16:0011.05.10

דו"ח מבקר המדינה מצביע על ליקויים חמורים בהתנהלות מכללת שנקר והעומד בראשה, ועל אי סדרים העולים לכדי מנהל לא תקין.

 

את עיקר הביקורת מפנה מבקר המדינה כלפי נשיא שנקר ב-16 השנים האחרונות, פרופ' אמוץ וינברג שאמור לסיים בקרוב את תפקידו, לתפקיד אמורה להיכנס פרופ'

יולי תמיר שפרשה לאחרונה מהכנסת.

 

לכתבות נוספות מדו"ח מבקר המדינה 2010 לחצו כאן

 

ממצאי הדו"ח מצביעים על כך שהנשיא התקשר באופן אישי עם נותני שירותים למכללה (היועץ המשפטי וקבלן שיפוצים) ולא דיווח על כך, במקרה של היועץ המשפטי אף היה מעורב בקביעת שכרו. כמו כן מצביע המבקר כי לנשיא וינברג היסטוריה ארוכה של הסתרת מידע ממוסדות האוניברסיטה לרבות בכל הנוגע לנהלים בנוגע לזמן כהונתו ולדרישת מוסדות הפיקוח כי יסיים את תפקידו לאחר 10 שנים.

 

"וינברג" כותב המבקר, התנהל "באופן ריכוזי וחסר שקיפות ובמקרים מסוימים אף פעל, למראית עין, במצב של חשש לניגוד עניינים".

 

היועץ המשפטי שכיהן במכללה 12 שנים ללא שהוועד המנהל דן אפילו פעם אחת בשכרו, ושהעניק באותה התקופה שירותים אישיים לנשיא וינברג, אף קיבל ממנו התחייבות לעמלה של 25% מתרומה של מיליון דולר - אשר אף היא לא תואמה עם הנהלת המוסד. ההפרשה מהתרומה הסתכמה ב-650 אלף שקל.

 

ממצא נוסף העולה מהדו"ח נוגע להתנהלות הכספית של שנקר בכל הנוגע להקמת חברת בת שהוקמה, למרות ששנקר לא ביקשה ולא קיבלה אישור של הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת). מהדו"ח עולה כי הנשיא לא הקפיד לדווח באופן שוטף למוסדות שנקר על פעילות החברה, והדו"חות הכספיים לא התייחסו אליה, וכי עד 2007 לא ידעו רואי החשבון של שנקר על קיומה.

 

במקביל לביקורת הרבה המוטחת בנשיא שנקר פרופ' אמוץ וינברג קובע מבקר המדינה כי גם מוסדות שנקר - הוועד המנהל וחבר הנאמנים היו פסיביים ולא עמדו על קבלת מקסימום המידע. מבקר הפנים של שנקר אף בדק כמה מהנושאים והגיש את ממצאיו לחבר הנאמנים כבר באוקטובר 2006, למרות הדו"ח החמור באשר לתפקוד שנקר ומוסדותיו, לרבות הנשיא, הטיפול של מוסדות שנקר בממצאים היה לקוי. ישיבות חבר הנאמנים והוועד המנהל לא תועדו בפרוטוקולים מסודרים ולעתים הושמטו מהם פרטים מהותיים.

 

דו"ח מבקר המדינה מתבסס גם על דו"ח שערכה רו"ח איריס שטרק לבקשת מל"ג ות"ת. בדו"ח מופנית ביקורת גם כלפי מוסדות הפיקוח של המדינה – מל"ג ות"ת אשר קיבלו תלונות על הפעילותה הלא תקינה, אולם באיחור של 3 שנים מתחילתן, ורק בתחילת השנה הקפיאו את תקציב המכללה והכריחו את נשיא המכללה להודיע על סיום תפקידו.

 

תגובת נשיא שנקר פרופסור אמוץ וינברג: "קראתי בעיון את דו"ח מבקר המדינה שהוגש במאי 2010, ואני מודה למבקר המדינה על בדיקתו את שנקר ואת הערותיו והארותיו לגבי הנהלים השונים בשנקר, אשר ללא כל ספק כבר סייעו ויסייעו לשיפור הנהלים. אין בדו"ח מבקר המדינה כל רמז על פעולות בלתי חוקיות, והוא מתייחס רובו ככולו לנהלים פרוצדוראליים שמרביתם תוקנו. בדו"ח מבקר המדינה מצוין כי "נשיא ביה"ס ניהל אותו שנים רבות באופן ריכוזי". ריכוזיות היא סגנון ניהול הנמדד על פי התוצאות, ולראייה - הישגי שנקר בעת שפרופ' וינברג היה נשיאו הינם לכל הדעות מרשימים ביותר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x