אלפא גיק: איך להוציא את המקסימום מהמקרר
מלאו את המקרר כדי שיצרוך פחות חשמל, הפרידו את הפירות מהירקות ורפדו את קופסאות ההקפאה. וגם: כמה זמן נשמרים במקרר או בהקפאה מצרכים שונים
פטמו את המקרר
מקרר ריק צורך יותר חשמל, שכן הוא צריך לקרר את כל האוויר שבחלל הריק. שמרו אותו מלא. אפילו בבקבוקי מים.
הפרידו את הפירות מהירקות
תפוחים ובננות פולטים גזים שמאיצים הבשלה – וכן רקב – בפירות וירקות שנמצאים לידם. אם תאחסנו עגבניות ומלפפונים טריים במגירת תפוחים, הם לא יישארו טריים לזמן רב. מצד שני, זו גם שיטה להאיץ את ריכוכו של אבוקדו קשה.
רפדו את קופסאות ההקפאה
הקפאה בקופסאות פלסטיק נותנת טעם לוואי לאוכל. למניעת התופעה, רפדו את הקופסה בנייר עטיפה לסנדביצ'ים או השתמשו במכלי זכוכית ייעודיים להקפאה.
דברים שלא ידעתם שאפשר להקפיא
גבינות: אפשר להקפיא לעד חצי שנה. הנזק: המרקם נפגע, והגבינה המופשרת מתאימה בעיקר לאפייה.
ביצים: רוקנו כמה ביצים לקערה, ערבבו מעט את החלמון והחלבון והוסיפו מלח. את התערובת הקפיאו בתבניות קרח, והפשירו במקרר לפי הצורך. ביצים קפואות יכולות להישמר כחצי שנה עד שנה.
חלב: אפשר להקפיא לעד חודש אחרי התאריך האחרון לשיווק. הנזק: החלב מתאים לאפייה ובישול, אך לא לשתייה.
כמה זמן הם נשמרים
עגבנייה: במקרר: 3 ימים; במקפיא: חודשיים.
גזר: במקרר: שבועיים; במקפיא: 10 חודשים.
עלי חסה: במקרר: 3-7 ימים; במקפיא: לא להקפיא!
סלרי: במקרר: 10 ימים; במקפיא: 10 חודשים.
בקר, טלה או עגל: במקרר: 3-5 ימים; במקפיא: 6-12 חודשים.
עוף שלם: במקרר: יומיים; במקפיא: שנה.
כרעי עוף: במקרר: יומיים; במקפיא: 9 חודשים.
סלמון: במקרר: יומיים; במקפיא: 2-3 חודשים.
שאריות אוכל מבושל: במקרר: 3-4 ימים; במקפיא: 2-3 חודשים.
מזון תינוקות שנפתח: במקרר בלבד: 2-3 ימים.
לכתבות נוספות במוסף "כלכליסט" לחצו כאן