חזקיהו: "מצאנו שבכמה בנקים יש בלבול בין תפקיד הדירקטוריון לתפקיד ההנהלה"
המפקח על הבנקים בכנס בנק ישראל בנושא תקינת באזל 2: "נציב לכל בנק יעדים כמותיים ואיכותיים לגבי ההון הראשוני שהם מחזיקים"
"אנחנו חושבים שלדירקטוריון יש תפקיד חשוב מאוד בבנקים: הוא זה שצריך להכתיב את המדיניות ואת תיאבון הסיכון להנהלה. בבואו לעשות כן, הוא צריך להבין איזה כלים יש לו ובאיזה שוק הוא פועל. הדירקטוריון גם צריך להתרחק מעט מההנהלה ולפקח עליה., זאת לאחר שמצאנו שבבנקים שונים ישנו בלבול
המפקח התייחס לשינויים שמציעה ועדת באזל לפיקוח על הבנקים בדרישות ההון הרגולטוריות מהבנקים: "אנחנו בפיקוח על הבנקים בהחלט מרימים את הכפפה של היעדים שאנחנו מציבים למערכת הבנקאית בנושא איכות ההון. הפסקנו מזמן לדבר על הון מינימלי וכיום אנחנו מדברים על כריות הון למאפייני סיכונים שונים. אנחנו רוצים לדאוג לכריות הון לנושא של יציבות מערכתית וראות את ההון מותאם לסיכונים השונים".
חזקיהו הדגיש כי ב-2010 הפיקוח על הבנקים יציב יעדים להון הראשוני: "אנחנו נציב מתווה לכל בנק בפני עצמו של יעד הון ראשוני ויעד הון ליבה מתוך ההון הראשוני – שיהיה הרוב מתוך ההון הראשוני הכולל. היעדים שנציב יתייחסו לא רק לכמות ההון, אלא לאיכות שלו. אנחנו חושבים שהכיוונים של הנחיות באזל מדצמבר נכונים בהתאמות כאלה ואחרות".
בהתייחסו לפונקציית ניהול הסיכונים בבנק אמר חזקיהו: "פונקציית מנהל הסיכונים צריכה, מצד אחד, לתמוך בדירקטוריון בעבודה שלו בקביעת תיאבון הסיכון של הבנק; ומצד שני, צריכה לתמוך בהנהלה בהתנהלות היומ-יומית. אי אפשר לנתק את פונקציית מנהל הסיכונים מהעשייה היום-יומית. מנהל הבנק הוא האחראי הראשון במעלה לכל מה שקורה בבנק – לטוב ולרע".
המפקח התייחס בדבריו לסוגיית דו"חות הבנקים המתפרסים על פני מאות עמודים. המשנה הבכיר למנכ"ל בבנק לאומי, זאב נהרי, העיר בפאנל קודם כי הדו"חות ארוכים מדי. לדברי חזקיהו, "אין ספק שבעידן של היום, צריך לטפל בספרים העבדים שמתעבים מדו"ח שנתי אחד למשנהו. צריך ללמוד להשתמש יותר באינטרנט ואנחנו עובדים על כך".