$
בארץ

נמשכת ההתאוששות בייצור התעשייתי

בינואר חלה עלייה בשיעור של 0.6% זה החודש השמיני ברציפות. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית נרשמה העלייה הגדולה ביותר, בשיעור שנתי של 23.6%. מדד לניק למצב המשק עלה ב-1%

אמנון אטד 13:3318.03.10

נמשכת ההתאוששות האיטית ברמת הייצור התעשייתי במשק. מנתונים שמפרסמת היום (ה') הלמ"ס מתברר כי בינואר עלתה מגמת הייצור התעשייתי, זה החודש השמיני ברציפות, בשיעור של 0.6%, בהמשך לעליות חודשיות של 0.8% בארבעת החודשים הקודמים. בשלושת החודשים נובמבר 2009-ינואר 2010 גדל הייצור

התעשייתי בשיעור שנתי של 9.5%, בהמשך לעלייה של 9% בשלושת החודשים הקודמים.

 

מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי בתקופה הנסקרת לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה בתקופה זו העלייה הגדולה ביותר, בשיעור שנתי חד-יחסי של 23.6%, בהמשך לעלייה של 30.7% בשלושת החודשים הקודמים. בענפי התעשייה המעורבת-עלית (מכונות, ציוד חשמלי וכימיה) נרשם בתקופה נובמבר 2009-ינואר 2010 גידול בשיעור שנתי של 12.5%. בענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשם גידול מתון של 1.6% ואילו בענפי תעשיית ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה עלייה בשיעור שנתי של 6.1%.

 

המשך הגידול בייצור התעשייתי בא לידי ביטוי חלקי בלבד במספר העובדים המועסקים בתעשייה. בתקופה הנסקרת גדל מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 3.1%, בהמשך לעלייה מתונה יותר של 1.5% שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. שיעור הגידול הגדול ביותר במספר העובדים (4.2%) נרשם בתקופה הנסקרת בענפי ההיי-טק.

 

מדד מלניק עלה ב-1%

 

בתוך כך, מדד מלניק למצב המשק עלה ב-1 אחוז בחודש פברואר. לדברי פרופ' רפי מלניק, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים במרכז הבינתחומי הרצליה, המגזר העסקי מתרחב בקצב מהיר. עליות חדות נרשמו במדד הייצור התעשייתי ובפדיון בענפי המסחר והשירותים. כל האינדיקאטורים של המדד עלו במידה ניכרת. התפתחות זו משקפת האצה בפעילות הכלכלית של המשק. בולטת העלייה החדה של הפדיון בענפי המסחר והשירותים, המשקפת התרחבות של הביקושים המקומיים ובעיקר של הצריכה הפרטית. העלייה במדד הייבוא משקפת בעיקר עליית יבוא תשומות לייצור המקומי. בשלב זה רק ההתאוששות האיטית של העולם מונעת מכלכלת ישראל לזנק לשיעורי צמיחה גבוהים יותר.

 

רכיבי מדד פברואר כוללים: עלייה של 3.1% במדד הייצור התעשייתי בחודש ינואר, לאחר עלייה של 0.5% בחודש דצמבר; עלייה של 3.5% במדד הפדיון של ענפי המסחר והשירותים בחודש ינואר, לאחר עלייה של 1.7% בחודש דצמבר; עלייה של 1.9% במדד הייבוא בחודש פברואר, לאחר עלייה של 3.7% בחודש ינואר, אי שינוי במספר משרות השכירים בסקטור העסקי בחודש דצמבר, לאחר עלייה של 0.6% בחודש נובמבר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x