אושרה מכירת חרושת מתכות לג'ון דיר
ביהמ"ש אישר את מכירת המפעל מקיבוץ בית השיטה שנמצא בהקפאת הליכים לג'ון דיר האמריקאית, וביקר את התנהלות בנק מזרחי והבנק הבינלאומי וקבע כי התנגדותם לאישור הסכם הנושים מהווה חוסר תום לב
בית המשפט המחוזי בנצרת אישר את מכירת מפעל חרושת מתכת של קיבוץ בית השיטה לג'ון דיר האמריקאית. השופט עאטף עיילבוני אישר את המכירה למרות התנגדות שני נושים של המפעל, בנק מזרחי-טפחות והבנק הבינלאומי.
המפעל נמצא כיום תחת הקפאת הליכים והמכירה נעשתה כחלק מהסדר נושים, במסגרתו תשלם ג'ון דיר כ-13 מיליון דולר. ג'ון דיר התחייבה להמשיך ולהפעיל את המפעל ולהעסיק את רוב 120 העובדים בו. האנמן של חרושת מתכות הוא עו"ד גיל הירשמן. קיבוץ בית השיטה יוצג ע"י עו"ד איתן ניר ממשרד שלמה כהן ושות'.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לאישור ההסכם היו דרושים הסכמות נושי המפעל, שחובותיהם הסתכמו בכ-120 מיליון שקל. ההסכם אושר על-ידי בנק הפועלים, לו המפעל חייב כ-18 מיליון דולר, ונדחה על-ידי מזרחי-טפחות והבינלאומי, להם יחדיו יש למפעל חובות בגובה 1.8 מיליון דולר.
השופט עיילבוני פסק כי הוא לא מקבל את עמדת הבינלאומי ומזרחי טפחות, שמאחר והם מחזיקים בערבות אישית של קיבוץ בית השיטה היה על הנאמן לכנס אסיפת נושים מיוחדת עבורם. לטענתם אם הנאמן היה מכנס אסיפה כזו, הרי היו מתנגדים לאישור הסדר נושים ולא ניתן היה לאשר את הסדר הנושים בהעדר רוב מספרי של הנושים. השופט קבע כי למרות שהבנקים מהווים שני שליש מהנושים המובטחים של המפעל, ובעלי ערבות אישית מקיבוץ בית השיטה עצמו, התנגדותם לאישור הסכם הנושים מהווה חוסר תום לב.
השופט עיילבוני קבע, כי הסעיף בחוק החברות עליו הסתמכו הבנקים מקנה לבית המשפט שיקול דעת לבחון את הסיבה לסירובם של הנושים להסדר ואף לפסול את הצבעתו של הנושה אם זו נעשתה משיקולים זרים או לא עניניים. השופט עיילבוי ביקר את התנהלות שני הבנקים וקבע עוד, כי "סירובם של שני הבנקים לא היה מבוסס על מלוא העובדות הדרושות, וכי המשך סירובם אינו עומד בתנאי תום לב, במיוחד כאשר ידעו ויודעים כי סירובם עלול לטרפד את הסדר הנושים, וטרפודו של הסדר הנושים עלול להוביל לקריסתו של הסכם המכר ובכך ייסגר המפעל המעסיק 120 עובדים".