$
בארץ

כמה עולה לנו השתיה של הח"כים בוועדות הכנסת?

וכמה עוזרים החליפה מירי רגב בשמונה חודשים? מתח"כמים - טור שבועי על מאחורי הקלעים של המשכן

תומר אביטל 19:0015.01.10

700 אלף שקל. זו העלות השנתית של פחיות השתייה הקלה, התה וכוסות הקפה המוגשות בוועדות הכנסת. חברי הכנסת ומוזמני הוועדות זוכים מדי יום לבר של מחלקה ראשונה (משולל אלכוהול) כדי לשרוד את הפטפטת האינסופית. הציבור הוא זה שמממן את הריטלין הנוזלי הזה.

 

80 שקל ביום (לפי אחת מחברות הכנסת). הסכום שמקבל אוטומטית חבר כנסת עבור כל יום בו הוא דורך במשכן הכנסת למימון הוצאות מזון ושתיה. 18 שקל הוא מחיר ארוחה במזנון הכנסת. השתיה בוועדות, כאמור, מוגשת חינם.

 

12 שנות לימוד. מספר שנות ההשכלה הדרוש להתמודד במכרז הפנימי של הכנסת עבור תפקיד דובר ועדה. הזוכה יתבקש להיות אחראי על ההסברה ויחסי הציבור של הוועדה ולהכין חומרי רקע לדיונים השונים.

 

10.  מספר העוזרים שח"כ מירי רגב (ליכוד) החליפה בכנסת ה-18, קרי בשמונת החודשים האחרונים.

 

יומיים בשבוע. פרק הזמן, הצה"לי משהו, בו אפסנאות הכנסת מקבלת קהל.

 

6,000 שקל. הסכום שחלק מחברי הכנסת ב"קדימה" משלמים מתקציב "קשר עם הבוחר" עבור פרסום באתר הפעילים "יאללה קדימה". 3,000-8,000 שקל הוא הסכום שמשלמים חברי כנסת מסיעת הליכוד המעוניינים בחבילות פרסום באתר "ליכודניק". הערת ביניים: לחברי הכנסת המתלבטים אם להצטרף לאתר קיים או לפתוח אתר אישי מומלץ להציץ בדף המרהיב החדש של השר מיקי איתן  שעוצב ברוח האתר של הבית הלבן.

 

7,446 שקל הם עלות תחזוק מסך הצגת הנוכחות של חברי הכנסת ב-2010. 130 אלף שקל יוענקו השנה למוטורלה על מנת לתחזק את ציוד הקשר של משמר הכנסת.

 

113. מספר הלוביסטים שפועלים כיום בכנסת.

 

מחיר ההצעה

 

ולקינוח סיפור ביורוקרטי מיוחד לסוף השבוע בו מופיע מספר מוזר במקצת: 1.62 שקל. זהו המחיר המופיע על הצעות החוק המונחות על שולחן הכנסת. כל הצעת חוק שמפורסמת ומתחילה את דרכה במסלול החקיקה, זוכה, למרבה ההפתעה, גם לתעריף. כך, בתחתית גב ההצעה מופיע מחיר להצעת החוק. המחיר הוא, ככל הנראה, פרופורציונאלי למספר העמודים שההצעה כוללת. הצעה "רזה" של שני דפים 'תעלה' 1.62 שקל, והצעת חוק שמנה שמתפרסת על 15 עמודים תעלה 8.10 שקל.

 

ותיקי הכנסת שפשפו את רקותיהם כאשר התבקשו לבאר מדוע מופיע מחיר על הצעת החוק. הם טענו כי מדובר בסיבה היסטורית והפנו למזכירות הכנסת כדי לזכות בתשובות. במזכירות התבלבלו מהשאלה מדוע על כל הצעת חוק מופיע מחיר למרות שהן מחולקות בחינם. לבסוף הצביעו בניצחון על המשך הטקסט המופיע על גבי ההצעה: בצמוד למחיר כתוב "הודפס במדפיס הממשלתי" וביקשו לפנות אל המדפיס לתשובות. המדפיסה הממשלתית האחראית על הצעות חוק ענתה כי היא לא יודעת מדוע מודפס על ההצעות מחיר. "אנחנו הספקים של משרד המשפטים", אמרה, "הם אלו שאומרים לנו כיצד להדפיס את הצעות החוק". ולאחר פניה הודיע משרד המשפטים כי "הנושא בבדיקה". ההסבר, אם מישהו ייזכר בו, ינתן בשבוע הבא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x