$
בארץ

מפעל "מוליתן" בנהריה שוב בסכנת סגירה

ביהמ"ש המחוזי בחיפה נענה לבקשת ההסתדרות ויקיים מחר דיון לאחר שכונס הנכסים ביקש לדחות את מועד מכירת מפעל הטקסטיל. בעקבות הבקשה לדחייה הודיע הרוכש הפוטנציאלי, המפעיל את המקום באופן זמני, שלא יזרים עוד כספים ויסגור את המפעל

מיקי פלד 12:0106.01.10

בית המשפט המחוזי בחיפה נענה לבקשת ההסתדרות ויקיים מחר (ה') דיון גורלי בעתידו של מפעל הטקסטיל "מוליתן" בנהריה. ההסתדרות ביקשה את הדיון, באמצעות עו"ד גלילה הורנשטיין, בעקבות בקשה שהגיש כונס הנכסים לדחות את הליך ההתמחרות שיביא למכירת המפעל. ההליך היה אמור להתקיים בעוד יומיים.

 

הרוכש הפוטנציאלי, צבי מאיר, המפעיל את העבודה במפעל באופן זמני, הודיע להסתדרות כי אם תאושר הדחייה יפסיק להזרים כסף למפעל ויביא שוב לסגירתו. יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות, אשר שמואלי, אמר היום כי "מדובר בהתנהגות מבישה וחסרת התחשבות של כונס הנכסים. יכול מאוד להיות שהכונס לא מעוניין בהמשך העבודה במפעל אלא בסגירתו ופירוקו, דבר שיביא לבנקים יותר כסף".

 

מאיר השקיע 1.2 מיליון שקל בהפעלת המפעל עד כה, כאשר סכום זה אמור להיות מנוכה מהסכום שישולם לכונסים אם ירכוש את המפעל. חוץ ממאיר, ישנים עוד חמישה מתעניינים, שיקבלו בהמשך היום את תיקי המידע על מצבו הכלכלי של המפעל. על-פי הערכות בנק דיסקונט, להפעלת המפעל דרושים כ-8 עד 10 מיליון שקל כהון חוזר.

 

"מוליתן" בנהריה מעסיק כ-70 עובדים והוא מייצר מוצרי טקסטיל. לאחרונה נקלע המפעל לקשיים כספיים בשל חובות לבנק דיסקונט. הבנק ביקש מביהמ"ש להכניס את המפעל לכינוס נכסים וביהמ"ש נעתר לבקשה. בינתיים נסגר המפעל וההסתדרות והעובדים פתחו בעקבות המצב במאבק.

  

בהסתדרות מקווים כי ביהמ"ש לא יענה לבקשת הכונס ויורה לקיים את תהליך המכירה בזמן כדי שניתן יהיה להמשיך את העבודה במפעל. אשר שמואלי אמר, כי "אני מקווה שביהמ"ש יגלה אחריות כלפי העובדים, כפי שגילה עד עכשיו, ולא ייתן החלטה שתביא לכך שעשרות עובדים ימצאו עצמם ללא פרנסה. הכונס כנראה שכח כי בדיון האחרון בביהמ"ש אמר השופט עדי זרינקין כי דמם של העובדים אינו הפקר בעיניו".

 

עו"ד רון חכים, כונס הנכסים יחד עם עו"ד גיא אטיאס ממשרד עו"ד אטיאס פרוכטר ושות', אמר כי "על-מנת להכין תיק מידע היה צורך בעריכת שמאויות מקיפות על נכסי המפעל והיה צורך לסדר את מערכת הנהלת החשבונות של החברות, שנמצאה על-ידינו במצב עגום ביותר בלשון המעטה. לנוכח כך, הודיעו הכונסים כבר בשבוע שעבר לבית המשפט כי יהיה צורך להאריך את המועד האחרון להצעת הצעות ב-14 יום. המפעיל, צבי מאיר, התחייב להפעיל את המפעל לתקופה מקסימאלית של עד ה-31 במרץ. העובדה שמאיר מנסה לנצל את אופציית היציאה המוקדמת שלו במקום להמשיך ולהפעיל אותו מראה שייתכן כי גם המפעיל סובר שהסכומים הנדרשים כדי להמשיך ולהפעיל את המפעל גבוהים בהרבה ממה שהצהירו ההנהלה הקודמת והעובדים ומגיעים למיליונים רבים של שקלים. נשמח אם מאיר יסכים להעפיל את המפעל עד שיושלם הליך המר לרוכשים על-מנת שמפעל יתפקד כעסק חי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x