בנק ישראל: תוספת לקצבאות הילדים הגדילה את פריון הילודה בקרב חרדיות וערביות
ממחקר שערך הבנק עולה כי תוספת קצבאות בשנים 2004-1994 הגדילה את סך הילודה בישראל ב-2%. התוספת לא השפיעה כלל על הפריון בקרב נשים יהודיות לא-חרדיות ודרוזיות
השינויים שבוצעו בגובה קצבאות הילדים במהלך השנים 1994 עד 2007 השפיעו על פריון הילודה בקרב נשים ערביות וחרדיות, אך לא השפיעו על הילודה של נשים יהודיות לא-חרדיות ודרוזיות. כך עולה ממחקר חדש שפרסם היום (ג') בנק ישראל.
מהמחקר מתברר כי הענקת קצבת ילדים לילד הרביעי
המחקר מלמד עוד כי ביטול מלא של קצבאות הילדים היה מביא לירידה בפריון הכולל של הנשים החרדיות בכ-0.2 ילד (נתון שמשמעותו היא ילד אחד פחות בכל משפחה חמישית), ושל נשים בדואיות בדרום בכ-0.4 ילד (2 ילדים פחות בכל משפחה חמישית), וכי הפריון הכולל של נשים יהודיות לא-חרדיות ושל נשים דרוזיות היה נותר ללא שינוי.
בתקופת המחקר נרשמה מגמת ירידה בילודה (למעט אצל יהודים לא-חרדים). הקיצוץ בקצבאות הילדים בשנים 2004 עד 2007 מסביר חלק משמעותי מהירידה בילודה בקרב נשים ערביות וחלק קטן מהירידה אצל נשים חרדיות. לקיצוץ בקצבאות הילדים בשנים 2007-2004 היתה לרוב השפעה חזקה יותר על הילודה של נשים מבוגרות, מטופלות בילדים רבים, בעלות הכנסה משפחתית נמוכה, וכן על נשים שבאו ממשפחות מרובות ילדים.