"אין ספק שדטהסייף תיאלץ לפטר עובדים"
כך אומר ל"כלכליסט" עו"ד אבנר כהן, שהגיש את הבקשה להקפאת ההליכים בחברה. בחנויות אקסלנט DMO נרשמה אתמול תנועה כרגיל
"אין לי ספק שעובדים יקוצצו במסגרת התייעלות. לכל הפחות תהיה התניידות של עובדים", כך אמר אתמול ל"כלכליסט" עו"ד אבנר כהן, שהגיש שלשום (ג') את הבקשה להקפאת הליכים של חברת דטהסייף ל־30 יום מטעם החברה. "מדובר על חברה של כ־270 עובדים רגילים ועוד 100 עובדי קבלן", אומר עו"ד כהן, "ודווקא הפעילות של עובדי הקבלן מאוד רווחית, כיוון שהם ממוקדים בפרויקטים ספציפיים. סביר להניח שההתייעלות תהיה דווקא אצל העובדים הרגילים".
בית המשפט המחוזי בירושלים נענה לבקשתה של קבוצת דטהסייף מערכות, ספקית שירותי ה־IT (טכנולוגיית מידע) השישית בישראל, להקפאת הליכים שמשמעותה היא שאי אפשר לגבות מהחברה כספים או לתבוע ממנה זכויות אחרות למשך 30 יום לפחות.
החברה צברה הפסדים וחובות של כ־120 מיליון שקל, בעיקר למיקרוסופט, שלה חייבת החברה כ־40 מיליון שקל, ולבנק דיסקונט שלו היא חייבת כ־28 מיליון שקל. רם בלינקוב, לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר, מונה כנאמן בהקפאת ההליכים.
"המצב בכלל לא נעים. החברה הגיעה למצב לא טוב", מבהיר עו"ד כהן, שממהר להסביר את האופטימיות של מנכ"ל החברה: "יש בחברה הרבה מה להציל והמצב לא אבוד, לכן התחושה האופטימית. אבל החברה צריכה לעבור תהליך של התייעלות ו'תספורת' כדי שתצליח לשרוד".
עו"ד כהן מסרב בשלב זה לחשוף את שמות החברות שמעוניינות בהשקעה בחברה ורק מציין שמדובר ב"גופים מאוד גדולים", אך הוא גם מנוסה דיו בתחום הפירוקים וחברות חדלות פירעון כדי להבהיר: "יש לחברה פוטנציאל אדיר, אבל השאלה היא אם יהיה אפשר לתרגם את זה לכסף. פונים אליהם משקיעים ויש התעניינות רבה, שזה נחמד, אבל את הכסף סופרים במדרגות. כל חברה שתשקיע תרצה לעשות תהליך של בדיקת נאותות. אף אחד לא ישים עשרות מיליונים בלי לדעת מה קורה".
בשבוע הבא עתידים כהן ובלינקוב לדון עם הבנקים במסגרות האשראי שהם יכולים להקציב לצורך ההקפאה.
עובדי אקסלנט DMO התבקשו על ידי הנהלת החברה לקרוא למשטרה במקרה שספקים ינסו לקחת סחורה מהחנויות ולא ייענו לצו הקפאת ההליכים. אחד מעובדי החברה אמר ל"כלכליסט" שהחנויות נפתחו היום כרגיל ללא סחורה חדשה, אבל עם הרבה דכדוך בקרב העובדים שאינם יודעים מהיכן תגיע המשכורת הבאה.
עוד אמר העובד שאיש לא הופתע שצו ההקפאה יצא לדרך יומיים לפני המשכורת של נובמבר, וכך נכנסו משכורת החודש לצו ההקפאה. לדבריו, בחנויות החברה נרשמה תנועה של קונים שהתעניינו במצב הרשת, אך לא נמנעו מלקנות. העובד אף אמר כי העובדים קיבלו הוראה לענות ללקוחות שהכל כרגיל.
קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה