רון גזית על פרישת שותפיו: "נפל עלי כמו רעם ביום בהיר"
שבוע לאחר ש-25 עורכי דין נטשו אותו, עו"ד רון גזית מגדיר בראיון ל"כלכליסט" את הפרישה כ"פוטש" וטוען כי לא ישכח אותה לעולם
שבוע לאחר ש-25 עורכי דין נטשו אותו מנסה עו"ד רון גזית לעשות סדר: הוא לא יתמזג עם גורניצקי, הוא יגייס עורכי דין בכירים כדי למלא את השורות, ולא, הוא לא ידע שום דבר על המהלך שעשו כנגדו, אותו הוא מגדיר 'פוטש' ואומר: "זה נפל עלי כרעם ביום בהיר".
גזית נזכר: "יום ראשון שעבר, 30 בנובמבר, שעה 11:00, נכנסו אלי אמיר עמר וירון רייטר והודיעו לי שהם עוזבים מהרגע להרגע יחד עם כמה שותפים ועורכי דין. אני לא אשכח את זה לעולם". גזית נראה פגוע מאוד, ומוסיף "הם פנו לכל עובדי המשרד, כולל מזכירתי האישית והנהלת חשבונות על מנת לנשל אותי מהמשרד שבניתי ב-30 שנה".
מה מצב המגעים שלך למיזוג עם משרד גורניצקי?
"בעקבות האירועים ניסינו לעשות משא ומתן מחודש שהופסק לפני כחודשיים. הגענו למסקנה שיש פערים בין הצדדים והמשא ומתן הופסק. תוכנית העבודה שלי כעת היא לגייס עורכי דין ברמות שונות, ותוך כחודש המשרד יכלול 30 עורכי דין שישלימו את מקום הפורשים. זה לא מתיישב עם משא ומתן למיזוג, כרגע זה לא אקטואלי".
אילו לקוחות הבטיחו להישאר?
"לא קיבלתי רשות לפרסם את שמם, אך כל לקוחות העוגן הבטיחו - חלקם בכתב וחלקם בעל-פה - שימשיכו לעבוד איתי.
האם זה כולל את מוזי וורטהיים?
כן, זה כולל את וורטהיים.
"כועס על הדרך"
גזית לא מוכן לדבר על המועמדים, אך ידוע לפחות על פנייה של 2 בכירים, אחד מהם הוא שותף בעשרת המשרדים הגדולים, שפנה אליו. גזית אמור לגייס לפחות 3-2 בכירים שיצטרכו להגיע ממשרדים גדולים אחרים ולמלא את מקומם של הפורשים. בין היתר הוא מחפש ראשי מחלקות לליטגציה ולמחלקה המסחרית. לגזית חשוב להדגיש, כי "האנשים שאנחנו מראיינים פנו אלי, לא היה מקרה אחד שאני פניתי לאנשים".
גזית מתאר את הפרישה במילים קשות: "אין לי בעיה עם המהלך עצמו, זה מותר, אלא אני כועס על הדרך. הם ניצלו לרעה את האמון המוחלט שנתתי, כפי שאני נותן בשני בניי. הם עשו את זה בצורה לא אתית, לא חברית ולא אנושית. זה פגע בי מאוד. מבחינת המשרד, מדובר באפיזודה חולפת, לקוחות לא אוהבים 'פוטש'. הם חשבו לייאש אותי".
גזית משיב לטענות שפורסמו נגדו, החל מהטענה שהוא יותר דומיננטי ולא נתן לאחרים לצמוח לידו, וכלה בכך שהוא ניהל את המו"מ עם גורניצקי מאחורי הגב של השותפים האחרים. "אני משוכנע שאני דומיננטי, אחרת לא הייתי מגיע לאן שהגעתי. אני ב-1986 הייתי שותף ב-20% עם עו"ד ישראל קנטור (המייסד של משרד קנטור טל אלחנני, מ.ש.) והחלטתי שאני רוצה לפנות למשרד משלי, לא רציתי להישאר עם "אבא ישראל". אנחנו דיברנו על זה, חילקנו את הלקוחות, נתנו זה לזה את כל הזמן שבעולם להתארגן, כך צריך להיפרד.
"השותפים הפורשים לא באו אלי עם שום טענה. לא ביקשו ממני אחוזים נוספים, שאגב תכננתי לתת להם מיוזמתי עוד לפני שהם פרשו. שאלתי אותם בשיחה האם ניתן עוד להחזיר את הגלגל אחורה ושהם יקבלו אחוזים נוספים בשותפות, הם השיבו שלא".
"רוצה להבין איפה שגיתי"
גזית מתייחס למשא ומתן עם משרד גורניצקי. "הוא החל לפני מספר חודשים בשיחה ביני לבין עו"ד צבי אפרת (שותף בכיר בגורניצקי, מ.ש.) בדירקטוריון של בנק המזרחי שאנחנו יושבים שם ביחד. כינסתי ישיבה עם כל השותפים, אמרתי להם שהעתיד הוא במשרדים הגדולים. אייל שגיא התנדנד, ושלושה הנתגדו נחרצות: עמיר אמר, ז'אן ורייטר. לא סוכם שלא עושים מיזוג אלא כל אחד נשאר בעמדתו. דיברתי עם מטלון (שותף מנהל בגורניצקי), שנבחן את הדברים בשקט, בדיסקרטיות. ואם נגיע להסכמה נביא את זה לשותפים. ההנחה היתה שאם נבוא עם הצעה אטרקטיבית השותפים יסכימו. היו סך הכל 4 פגישות שבסופן הגעתי למסקנה שאין לנו קייס למיזוג. זה היה לפני חודשיים ושכחנו מהסיפור".
"על מה הם כועסים בדיוק? ש'העזתי' להיפגש ולבדוק? מי אתם?! התבלבלתם! מותר לי כקברניט של הפירמה לעשות מהלך כזה. זה תירוץ שלהם, גם אם הם צודקים היו צריכים לבוא אלי ולהגיד לי - 'איך אתה מעז', זה מצדיק לנסות ולהשתלט לי על המשרד מאחורי גבי?".
האם אתה עושה חושבים עם עצמך האם אתה טעית?
"אני מתכוון להשקיע בבדיקת העניין עם עצמי. אני אשב עם הפורשים ואני רוצה להבין איפה שגיתי, אני רוצה לדעת האם זאת היתה גרידיות או טעות שלי. קיבלתי שוק, אני עסוק במשרד ואני אפנה זמן לבדיקה של מה שקרה כאן".
ממשרד עמר רייטר ז'אן שגיא כהן ושות' נמסר: "אין לדברים שחר, כואב לנו מאוד על מה שקרה. ומעבר לכך איננו מעוניינים לנהל את העניין מעל דפי העיתונות, ולפיכך אין תגובה".
קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה