משרד האוצר: ביטול מס הבצורת יחייב העלאה אחרת של מסים
בדיון סוער בוועדת הכספים ביקשה רשות המים שלא לבטל כרגע את היטל הבצורת, אם כי נציגתו הדגישה: "אם החורף יאפשר בסופו של דבר לבטל אותו, נהיה הראשונים שנתמוך בכך". משרד האוצר: ההכנסות מההיטל הן 1 מיליארד שקל. יו"ר הוועדה, משה גפני: "המצב לא יישאר כפי שהוא"
דיון סוער בוועדת הכספים היום (ב') סביב היטל המים. ח"כ רונית תירוש (קדימה) כינתה את ח"כ מירי רגב (ליכוד) שקרנית וטענה כי הצביעה נגד היטל הבצורת שאושר בוועדה בחודש יולי האחרון.
בדיון עצמו אמר יו"ר הוועדה, משה גפני, כי העמדה המתגבשת היא להקפיא את מס הבצורת לתקופת
עמדת רשות המים שנמסרה בוועדה היתה כי אין לבטל כרגע את היטל הבצורת. "אם החורף יאפשר בסופו של דבר לבטל את ההיטל אנחנו נהיה הראשונים שנתמוך בכך" אמרה סמנכ"ל הרשות, תמי שור, שנכחה בדיון. "צריך לזכור שאמנם היו גשמים בסוף השבוע האחרון אבל החורף הגיע השנה באיחור, בחודש אוקטובר לא ירדה טיפה אחת של גשם ו-5 השנים האחרונות היו קשות. בנוסף גם אין ירידה בצריכה הפרטית אם יורד גשם, הרבה יותר קשה לשכנע אנשים שלגשם שהם רואים בחוץ אין מרפה מבחינת משק המים".
במהלך הדיון הורחקו מהדיון מספר משתתפים שפרצו בצעקות ונשאו שלטים לפיהם מס הבצורת הוא "מס חזירות".
במסגרת מס הבצורת, שנכנס לתוקף ב-15 ביולי ואשר נועד להתמודד עם המחסור במים נקבעו הקצבות שונות לצריכת מים, המס שנקבע הינו 20 שקל עבור כל קוב של חריגה מההקצבה.
"הממשלה מקצה יותר כסף למשק המים מאשר ההיטל מכניס" אמר בדיון נציג משרד האוצר, שאול מרידור מאגף התקציבים. "המס הזה נולד ברשות המים לא במשרד האוצר. ההכנסות מההיטל הן 1 מיליארד שקל, אם אתם מצפים שנוותר על הסכום הזה ונעלה את המע"מ או נטיל מס אחר, אתם הרי תתנגדו לכך" סיכם.