בלעדי לכלכליסט - היטל הבצורת הראשון של העיר מודיעין: 1.5 מיליון שקל
42% מתושבי מודיעין־מכבים־רעות ישלמו את המס החדש. שר התשתיות: "הציבור צודק כשהוא מתרעם על ההיטל. בפברואר נשקול את ביטולו"
החשבונית הראשונה שמחייבת את היטל הבצורת על תקופה מלאה בת 60 יום נשלחת בימים אלה לציבור. מנתונים שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי 42% מתושבי מודיעין־מכבים־רעות ישלמו את היטל בצורת - 3,551 מתוך 8,451 צרכנים. מדובר בעיקר בבתים ביישוב מכבים־רעות והמתחמים מירומי, שמשוני וציפור
לפי הנתונים, החיובים שהוציא תאגיד המים של מודיעין בגין היטל הבצורת בסוף השבוע מסתכמים ב־1.454 מיליון שקל. שלושה מהצרכנים ישלמו היטל בצורת של כ־6,000 שקל, שלושה נוספים ישלמו כ־5,000 שקל, ועוד 373 צרכנים ישלמו 1,000 שקל.
ירון רן, סגן יו"ר פורום תאגידי המים ומנכ"ל תאגיד מי מודיעין, מסר כי "למרות נתונים אלה, יש ירידה של כ־20% בצריכת המים והתאגיד רק מפסיד מהמגמה. רוב הכספים הולכים לקופת האוצר, בעוד שהתאגיד מפסיד את הרווחים שנועדו לשיקום התשתיות".
בכנס שהתקיים אתמול בת"א אמר שר התשתיות עוזי לנדאו: "אם קצב ירידת הגשמים יימשך, נשקול בסוף פברואר הקלה בהיטל הבצורת עד כדי ביטולו. צודק הציבור כשהוא מתרעם על היטל הבצורת".
מנתונים אחרים שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי בצפון הארץ החיובים בהיטל הבצורת היו נמוכים ביותר. היטל הבצורת בקצרין הסתכם ב־11,471 שקל, ובנצרת עילית 82,141 שקל. עוד עולה מהנתונים כי רק 40% מהתושבים דיווחו על מספר הנפשות בבתיהם, אף שהמועד האחרון לדיווח היה 31 באוקטובר.
לדברי רן, עיקר החיסכון התרחש עוד לפני הטלת מס הבצורת, בעקבות מסע הסברה רחב. "מס הבצורת גרם לחיסול רווחי תאגידי המים בישראל. כל איש ששכל בראשו מבין היום כי לא מס הבצורת הביא לחיסכון. בר רפאלי ונינט טייב עשו העבודה".
היטל הבצורת נחקק כחוק אך הוא זמני ואמור לפוג ב־1 בינואר 2011.