ביום פתיחת משפטו של גאידמק בישראל, יגזר דינו בצרפת
בזמן שבצרפת ינתן נגד גאידמק גזר הדין בפרשת "אנגולה גייט", יפתח נגדו בבית המשפט המחוזי בישראל משפטו בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים. מקורב לאוליגרך מתאר ל"כלכליסט" את התרחישים האפשריים
ל"כלכליסט" נודע כי טרם פרסום מועד תחילת משפטו של גאידמק בישראל, מהלכיו של גאידמק היו מתוכננים היטב, וזאת בעיקר סביב אותו תאריך שבו אמור להינתן גזר דינו בצרפת.
מקורב לפרשה סיפר ל"כלכליסט" על מהלכיו של האוליגרך: "התכנון שלו היה שאם יורשע בצרפת, יכול להיות שייסע לשם לרצות את עונשו. במצב כזה השלטונות בישראל יכולים לשכוח מלראות אותו פה בכלל. עונש מאסר שם עשוי כשלעצמו להוות תירוץ טוב מאוד בשבילו שלא להגיע להישפט בישראל".
המקורב המשיך: "בהנחה ולא ייגזר עליו עונש מאסר בצרפת, מצב הדברים מבחינתו יכול היה להיות הרבה יותר פשוט, כי אז הוא צריך רק להחליט אם הוא מגיע לישראל לעמוד לדין או לא".
אלא שהגורם הוסיף כי קביעת אותו תאריך לתחילת המשפט בישראל סיבכה מאוד את גאידמק ושיבשה את מהלכיו: "עד עכשיו הוא יכול היה לבחור אם להגיע לישראל בהתאם למה שיקרה בצרפת. עכשיו הוא נמצא בבעיה, כי אין לו את הפריבילגיה לראות קודם מה קורה בצרפת ורק אז להחליט אם להגיע לישראל. עכשיו הוא חייב להגיע לישראל לדיון ההקראה של כתב האישום בלי שיש לו את יתרון המידע לגבי המשפט בצרפת.
המקורב הוסיף לתאר את התרחישים האפשריים: "אם בצרפת יגזר על גאידמק עונש מאסר והוא לא ייסע לשם לרצות את עונשו, ובמקביל יממש את הבטחתו לשוב ולעמוד לדין בישראל, שלטונות צרפת עשויים לבקש מישראל את הסגרתו לשם, ואז התביעה בישראל תהיה בבעיה אחרת לגמרי". הגורם הוסיף עוד את הברור מאליו: "אסור לשכוח שגאידמק תמיד יכול לבחור גם שלא להגיע, לא לישראל ולא לצרפת".
בעוד שסוגיית עצם התייצבותו של גאידמק לאחד מההליכים הפליליים מרכזת עניין רב, ההערכות בצרפת מדברות על צפי לעונש חמור של מספר שנות מאסר בפרשת "אנגולה גייט". בפרשה זו של מכירת נשק סובייטי לממשלת אנגולה, דרשה התביעה הצרפתית להטיל על גאידמק 6 שנות מאסר ו-5 מיליון יורו קנס. גאידמק ושותפו, פייר פלקונה, הואשמו בהברחת נשק בשווי 800 מיליון דולר מצרפת לממשלת אנגולה בתקופת מלחמת האזרחים במדינה בשנות ה-90'.
בישראל מואשם גאידמק ביחד עם איש העסקים נחום גלמור ועם בכירים בחברת פועלים נאמנות, כי ניסה להלבין מאות מיליוני שקלים באמצעות רכישת חברת פוספטים הולנדית. בכתב האישום נטען, כי גאידמק הסתיר את זהותו כרוכש החברה באמצעות איש הקש נחום גלמור, וכי חברת פועלים נאמנות ובכיריה שיתפו עמו פעולה.
קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה