בלעדי: שרי אריסון ויתרה על סולל
רק לפני שבוע הציעה שיכון ובינוי לרכוש את חברת האנרגיה הסולארית לפי שווי של 275 מיליון דולר
שרי אריסון אמנם הצהירה כי היא מעוניינת להפוך את כדור הארץ "למקום טוב יותר", אך החברה שבשליטתה, שיכון ובינוי, פרשה מהמשא ומתן על רכישת חברת האנרגיה הסולארית סולל.
הודעת הפרישה באה שבוע בלבד לאחר ששיכון ובינוי הודיעה לבורסה כי הצעתה לרכוש את השליטה בסולל משקפת לסולל שווי חברה של 275 מיליון דולר, אך שהיא טרם החליטה על שיעור האחזקות המדויק שברצונה לרכוש. עם זאת, היתה ההודעה מלאה בסייגים רבים בנוגע לתנאי המכירה.
ההערכה היא כי הפרישה נובעת מהתנהלות המשא ומתן עם נציגי בעלי המניות בסולל, ולאו דווקא בגלל המחיר שעליו נשאו ונתנו. הפרישה מפתיעה לנוכח הנחישות שהפגינה אריסון בתהליך, ובכלל זה ראיון לבלומברג שבו התבטאה כי רכישת סולל היא למען כדור הארץ. נוסף על כך, אמרה אריסון כי היא מחפשת דרכים להגדיל את אחזקותיה בחברות המייצרות אנרגיה נקייה.
קרן אקופין מחזיקה ב־60% ממניות סולל, המנכ"ל אבי ברנמילר מחזיק בעוד 10% וכן לעובדים יש אופציות שיוכלו לממש. בעקבות פרישת שיכון ובינוי, חברת סימנס העולמית נותרה היחידה המנהלת משא ומתן על רכישת השליטה. כפי שפורסם בעבר ב"כלכליסט", גם התאגיד הצרפתי אלסטום וחברת ארווה (AREVA) הצרפתית החליטו גם הן לפרוש.
ההערכה בשוק היא שבמהלך המשא ומתן, עלה שווייה של סולל יותר מהשווי שקבעה לה שיכון ובינוי. סימנס, כתאגיד ענק, מעוניין לרכוש 100% מהאחזקות בסולל. במרץ רכשה סימנס 28% מחברת האנרגיה הסולארית האיטלקית ארכימדס, ומבחינתה, מדובר ברכישות אסטרטגיות. פרישת שיכון ובינוי מהמכרז על סולל תוביל ככל הנראה לסיומו הקרוב.
בשיכון ובינוי ובסולל סירבו להגיב על הדברים.