$
בארץ

משרד התקשורת והרשות להגבלים פועלים לקדם מפעיל סלולרי נוסף

שני הגופים מקיימים דיונים בנושא; משרד התקשורת מבקש לאלץ את ספקיות הסלולר לשתף את תחנות הבסיס עם המפעיל החדש

גילעד נס ונעמה סיקולר 15:0817.09.09
משרד התקשורת מנסה לקדם את כניסתו של מפעיל סלולרי משמעותי נוסף לישראל במגוון דרכים: בחודש מרץ השנה הוציא המשרד מכרז תדרים, וכעת הוא פועל להכניס מפעילים וירטואליים ולאלץ את ספקיות הסלולר לשתף את תחנות הבסיס עם המפעיל החדש. אך ברשות להגבלים עסקיים מוטרדים מכך שפתרונות
אלו עדיין אינם מספקים ואף עלולים למעשה לפגוע במפעיל החדש.

 

חברות הסלולר התנגדו בעבר ליוזמת משרד התקשורת לחייב אותן לשתף ביניהן את תחנות הבסיס שהן מפעילות, ולהתקין אנטנות וציוד נוסף של יותר ממפעיל אחד על גבי תחנת בסיס, ובאחרונה הנושא עלה שוב בדיונים שנערכו בין הרשות להגבלים עסקיים ובין נציגי משרד התקשורת. הכוונה העיקרית בשיתוף תחנות הבסיס והתרנים היא להקל על כניסת מפעיל סלולרי חדש, בכך שיוכל להקים תשתית בהשקעה נמוכה יותר, תוך הסתמכות על אותן תחנות בסיס משותפות.

 

הרשות להגבלים עסקיים דווקא מתנגדת לשיתוף תחנות הבסיס, מחשש שתשתית משותפת של חברות שונות תגרום לכך שהן יעבירו ביניהן מידע במידה שתפגע בתחרות בינן ובין המפעיל החדש, ולפיכך ביקשו במשרד הממונה לגבש כללים שיאפשרו פעילות שכזו במידה שלא תפגע בתחרות.

 

בנוסף, הועלתה הצעה ליטול מספקיות הסלולר הפעילות חלקים מרצועת התדרים שברשותם (תמורת זיכוי בתשלום עבור התדרים או במודל אחר של פיצוי) על מנת לאפשר למפעיל החדש רצועת תדרים קיימת וזמינה, ולא לאלצו להתמודד על רצועת תדרים חדשה. בין השאר נטען כי סלקום, באמצעות רשת ה-TDMA שלה, אינה מנצלת את כל התדרים שהוקצו לה בעבר, ויש מקום לחלק מחדש את התדרים שברצועה. עם זאת, על פי הערכות סלקום עדיין משרתת כ-150 אלף לקוחות ברשת זו (בעיקר לקוחות פריפייד) כך שהיא צפויה לטעון כי היא זקוקה לתדרים. לבקשת שר התקשורת משה כחלון, במשרד התקשורת יגבשו בתקופה הקרובה עמדה משפטית באשר ליכולת לדרוש מחברות הסלולר להחזיר חלק מתדריהם, ולאחר גיבוש עמדה זו יתחדשו הדיונים עם משרד הממונה.

 

בדיונים בין משרד התקשורת למשרד הממונה עלו גם נושאי הנדידה הפנים ארצית (הרשאת שימוש ברשת של מפעילים קיימים בידי המפעיל החדש עד לפריסה מלאה של הרשת שלו) וסוגיית המפעילים הווירטואלים. ברשות להגבלים מאמינים כי רצינותו של מתחרה חדש תבוא לידי ביטוי גם ביכולתו להקים רשת עצמאית, ולא פעילות כמפעיל וירטואלי, אולם במטרה לאזן בין הצורך להכניס מתחרה חדש לבין העלות הגבוהה של הקמת הרשת, מסכימים ברשות לאפשר מודל פעילות של מפעיל וירטואלי לתקופה מוגבלת.

 

נזכיר כי דיונים אלו בין הצדדים מתקיימים במקביל לתהליך מכירתה של מירס, וזהות הרוכש עשויה להשפיע על המשך הפעילות מצד הרגולטור. שר התקשורת והממונה על ההגבלים העסקיים הודיעו בעבר כי יתנגדו למכירת מירס למפעיל סלולרי קיים, אך ההתמודדות עצמה עדיין כוללת את שלוש חברות הסלולר. אם קבוצת יורוקום של שאול אלוביץ' או הוט יזכו במירס, ויצהירו כי בכוונתם להפוך את החברה למפעיל משמעותי יותר ממצבו כיום, יתכן שהרגולטור ישתכנע כי חלק מהפעולות לקידום כניסתו של מפעיל נוסף הינן מיותרות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x