המכרז לרכישת סולל: אלסטום, סימנס וארווה מובילות
שיכון ובינוי של שרי אריסון עלתה לגמר, אך היא בעלת סיכויים נמוכים יחסית לזכות במכרז לרכישת השליטה בחברת האנרגיה הסולארית. ארווה, הנמצאת בבעלות ממשלת צרפת, היא החברה המובילה בעולם בהקמת תחנות כוח גרעיניות
תאגיד הענק הגרמני סימנס, התאגיד הצרפתי אלסטום וחברת ארווה הצרפתית עלו לשלב הגמר במכרז למכירת השליטה בחברת האנרגיה הסולרית סולל מבית שמש. סוכנות הידיעות בלומברג מציינת כי שיכון ובינוישבשליטת שרי אריסון משתרכת מאחוריהן בפער ניכר, אם כי גם היא העפילה לגמר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
המשתתפת המפתיעה במכרז היא ארווה (AREVA), הנחשבת לחברה המובילה בעולם בהקמת תחנות כוח גרעיניות. החברה נמצאת בבעלות ממשלת צרפת, אך אחת מהחברות־הבנות שלה, אורודיף, נמצאת בבעלות חלקית של ממשלת איראן, ולפי פרסומים שונים מקבלת מדי שנה 7 מיליון יורו מרווחי החברה.
אלסטום פועלת בישראל יותר מעשור. היא שותפה בקבוצת סיטי־פס (20%) להקמת הרכבת הקלה בירושלים, ומקושרת גם עם חברת החשמל במכרזים להקמת טורבינות. דויטשה בנק מייצג את אלסטום בארץ ובמכרז בסולל.
סולל, שמנוהלת על ידי אבי ברנמילר, מעוניינת לגייס משקיע בעיקר כדי לחזק את חדירתה לשוק האמריקאי. את המכרז למכירת השליטה בחברה מנהל בנק ההשקעות קרדיט סוויס. בעלת המניות הגדולה בסולל היא קרן אקופין, שנכנסה להשקעה של 125 מיליון דולר תמורת 51% ממניות סולל. ההשקעה בוצעה לפני שנה וחצי לפי שווי של 250 מיליון דולר אחרי הכסף. על פי הערכות, הרכישה הנוכחית תיעשה לפי שווי של 300–400 מיליון דולר.
כפי שנחשף ב"כלכליסט"
, 2008 היתה שנה קשה מאוד עבור סולל, עם ירידה בהכנסות והפסד של 17 מיליון דולר על רקע המשבר בשווקים. עם זאת, שנת 2009 מסתמנת כשנת שיא בתולדות החברה הצעירה יחסית, שבה היא רשמה רווח נקי של 28 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה.