תושב אילת הגיש עתירה לבג"ץ נגד היטל הבצורת
טוען: תושבי אילת צורכים 100% מי התפלה ואינם מחוברים למערכת המים הארצית ועל כן אינם אחראים למשבר המים
תושב אילת, דני להב, עתר לבג"ץ נגד ממשלת ישראל וועדת הכספים עקב הטלתהיטל הבצורת גם על תושבי אילת שאינם צורכים מים שמקורם ממערכת המים הארצית המחוברת למוביל הארצי.
בעתירה מבקש להב כי הממשלה וועדת הכספים תסביר מדוע אילת לא תוחרג מהיטל צריכת מים עודפת הקרוי היטל
60 אלף תושבי אילת צורכים, עפ"י העתירה, מים מותפלים ממתקן התפלה המספק מדי יום כ-52 אלף מ"ק (כ-19 מלמ"ק בשנה). לפיכך טוען להב צריכת המים באילת אינה משפיעה על משק המים הארצי ועל המשבר החמור הפוקד אותו.
היטל הבצורת קובע כי משפחה בת 4 נפשות תשלם תעריף ג' (7.795 שקל) החל מהקוב ה-33 ובתוספת היטל בגובה של 20 שקל על כל קוב.
חוק ההיטל בשל צריכת מים עודפת אושר לפני כחודש. בחוק ניתנה התייחסות לאקלים החם ששורר באילת וביישובים אחרים, שלו השפעה ישירה על צריכת מים גדולה יותר בין השאר לצורך שתייה מרובה יותר, השקיה גם בעונות החורף ומיזוג, כאשר משפחות רבות באילת מקררות את בתיהן באמצעות מצנן הפועל על בסיס מים.
הודות למאפיינים אלה לפיהם תושב אילת צורך 93 קוב לשנה, לעומת הממוצע בשאר מקומות הארץ העומד על 60 קוב לשנה לנפש, הוחלט כי תושבי אילת ישלמו תעריף ג' ואת ההיטל רק מהקוב ה-55 (במקום ה- 33 בשאר הארץ). עם זאת טוען להב, בחוק לא ניתנה התייחסות מפורטת לכך שאילת מנותקת ממערכת המים הארצית, זו הנמצאת במשבר.
מנכ"ל תאגיד המים באילת עין נטפים, חן סלטי, מסרה ל"כלכליסט" כי מאז עלה הקמפיין של רשות המים לחיסכון במים נרשמה ירידה של 7% בצריכת המים באילת, עוד בטרם הטלת היטל הבצורת.