בלעדי - בנק ישראל נערך לשינוי תוכנית רכישת הדולרים
חוק בנק ישראל החדש מותיר בידי הבנק אפשרות לרכוש דולרים בסכומים משתנים ובמועדים לא קבועים. החוק גם מעגן את יכולת הממשלה והבנק לקבוע שער חליפין. כיום הבנק מכריז מראש על רכישות יומיות בסכום קבוע, והשער נתון לכוחות השוק
בנק ישראל נערך לשינוי תוכנית רכישות הדולרים, ושוקל תוכנית שתאפשר לו גמישות רבה יותר. בתזכיר חוק בנק ישראל החדש שהופץ בסוף השבוע הכניס הבנק סעיף המתיר לו "להחליט על התערבות במסחר במטבע חוץ, גם אם הדבר יגרום לסטייה זמנית מהרמה הרצויה של יתרות המט"ח".
כיום הבנק מקיים מדיניות שקופה ומוצהרת מראש של רכישות יומיות בסכום קבוע. החוק החדש יאפשר לו לרכוש דולרים במועדים לא קבועים ובסכומים משתנים, בהתאם למצב שוק המט"ח. בדרך זו ישיג הבנק גמישות.
מאז תחילת התערבותו במסחר במטבע חוץ במרץ 2008, רכש בנק ישראל יותר מ־24 מיליארד דולר. ביולי 2008 הנהיג הבנק תוכנית חדשה, שבמסגרתה הוא רוכש מדי יום 100 מיליון דולר. בשבועות האחרונים נקלעה התוכנית למלכוד: מצד אחד, התחדשות האינפלציה מחייבת את הבנק להפסיק את הרכישות, התומכות בהמשך עליית המחירים. מצד שני, הנפילה הנמשכת בשער הדולר מונעת ממנו לעשות זאת מחשש לירידה נוספת.
כמו כן, החוק החדש משמר את יכולתה של הממשלה להתערב בעת הצורך, בהתייעצות עם הנגיד, במטרה לקבוע דרך אחרת לקביעת שער החליפין. סעיף 41 בחוק בנק ישראל הקיים מאפשר לממשלה לשנות את שער החליפין של השקל תוך התייעצות עם הנגיד. אולם סעיף זה איבד ממשמעותו עם ביטול שער החליפין הרשמי של השקל בשנת 1977. כיום שער החליפין נייד בגבולות רחבים והוא נקבע על ידי כוחות השוק ללא התערבות ממשלתית.
חוק בנק ישראל החדש גם קובע הגדרות מקלות ליעד האינפלציה, לאחר שהנגיד סטנלי פישר לא עמד ביעדי הממשלה בשלוש השנים הקודמות. בדברי ההסבר לחוק נקבע כי יציבות מחירים תתקיים כאשר שיעור האינפלציה יהיה בתחום היעד שקבעה הממשלה (1%–3%) לתקופה של שנתיים, ולא לשנה אחת כנהוג היום.