בלעדי: אכזבה למוטורולה - ההצעות לרכישת למירס עומדות על פחות מ־130 מיליון דולר
ההצעות של פטריק דרהי ושאול אלוביץ' נמוכות מהסכום של 200 מיליון דולר שקיוותה מוטורולה להשיג. בנק ההשקעות מריל לינץ', שמנהל את המכירה, מתנה את תהליך בדיקת הנאותות בשיפור ההצעות
ההצעות שהגישו פטריק דרהי ושאול אלוביץ' לרכישת מירס עומדות על סכום הנמוך מ־130 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". חברת מוטורולה, אשר מחזיקה ב־100% ממניות מירס, קיוותה לקבל עבורן סכום של 200–250 מיליון דולר.
ההצעות שהוגשו משקפות הערכת שווי נמוכה מאוד למירס,
עד כה ידוע על שני גופים אשר הגישו הצעה לרכישת מירס: האחד הוא 012 סמייל, הנמצאת בבעלות שאול אלוביץ', והשני הוא המשקיע פטריק דרהי, אשר מחזיק בכ־20% ממניות HOT. גם קרן שמרוק של משפחת דיסני התעניינה בעסקה, וייתכן שהגישה הצעה אף היא. ההצעות שהגישו דרהי ואלוביץ' אינן מחייבות, והן בסיס לבדיקת נאותות שיבצעו שני הגופים למירס בימים הקרובים. שני הגופים אינם מגלים עניין רב בעסקה, אך הסכימו להגיש הצעה לא מחייבת כדי שמירס תפתח בפניהם את חדרי המידע, והם יוכלו להיחשף למידע מסחרי מפורט על החברה.
חברות הסלולר הגדולות וחברת הכבלים HOT לא הגישו הצעות לרכישת מירס, ולפי הערכות, רשות ההגבלים העסקיים אינה מעוניינת שאחת מחברות אלו תרכוש את מירס. גורמים בענף מעריכים שאם אכן לא ישתתפו חברות הסלולר בהליך המכירה, ההצעות הסופיות שתקבל מוטורולה יישארו נמוכות יחסית.
יש לציין שבמקביל מתמודד אלוביץ' על רכישת השליטה בחברת הסלולר פרטנר, ועבורו מירס היא אלטרנטיבה מועדפת פחות. אם זאת, אלוביץ' שוקל אותה למקרה שלא יצליח לרכוש את פרטנר בתנאים המתאימים לו. ההערכות הן שהעלייה במחיר מניית פרטנר בשבועות מאז החל תהליך המכירה שלה מקטינה את הסיכוי למימוש העסקה. בהליך מכירת פרטנר מתמודדות עם אלוביץ' שתי קבוצות חזקות יחסית: קרן פימי של ישי דוידי וסקיילקס של אילן בן דב.
מחברת מוטורולה נמסר בתגובה: "החברה אינה מגיבה על ספקולציות".