$
בארץ

התעשיינים: רכישת מדי אסירים מסין תביא לפיטורים בענף הטקסטיל

50 עובדים יפוטרו בשל החלטת המשרד לביטחון פנים לרכוש את המדים בסין. יו"ר איגוד הטקסטיל: יש להעביר באופן מיידי את חוק הטקסטיל הצבאי שיחייב את כוחות הביטחון לרכוש מוצרי טקסטיל מתוצרת כחול-לבן בלבד

מיקי פלד 10:4029.07.09

50 עובדי טקסטיל יפוטרו בשל החלטת המשרד לבטחון פנים לרכוש את מדי האסירים החדשים בסין, כך טוענים היום (ד') בהתאחדות התעשיינים. רמזי גבאי, יו"ר איגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל אופיס טקסטיל, קורא לשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', לבטל לאלתר את המכרז ולרכוש

המדים מתוצרת כחול-לבן בלבד.

 

המכרז בו זכתה חברה סינית הוא בהיקף של כ-2.5 מיליון שקל ומיועד לאספקת 60 אלף חולצות ומכנסיים בצבע כתום לאסירי שב"ס. מכרז זה, אומר רמזי, היה מספק 50 אלף שעות עבודה לעשרות עובדים במפעלי הטקסטיל באזורי הפריפריה בגליל, בקרית-שמונה ובכפרי הדרוזים. רמזי ציין, כי הסוהרים והשוטרים עומדים גם הם להצטייד במדים חדשים. משטרת ישראל עומדת להוציא בקרוב מכרז לאספקת 200 אלף חולצות, מכנסיים ואלפי פריטים אחרים בהיקף של כ-40 מיליון שקל.

 

רמזי קורא גם לחברי הכנסת להעביר באופן מיידי את חוק הטקסטיל הצבאי. מדובר בחוק המחייב את כוחות הביטחון לרכוש מוצרי טקסטיל מתוצרת כחול-לבן בלבד, זאת בדומה לתקנה הקיימת בארה"ב. "לו היה נחקק חוק כזה, אפילו לשנה או לשנתיים, לא היינו מאבדים את המכרז הנוכחי בשב"ס", טוען רמזי. הצעת החוק עברה בקריאה ראשונה בכנסת.

 

רמזי מציין, כי "אי אפשר להתחרות ביבוא מסין, שכן התחרות אינה הוגנת ואינה נעשית בתנאים שווים, הן מבחינת השכר המשולם לעובדי הטקסטיל בישראל והן מבחינת תנאי העבודה והתנאים הסוציאליים. זאת למרות שאיכות המוצר הישראלי טובה לעין ערוך מזה המיוצר בסין. לכן, אם רוצים לספק עבודה לעובדים בישראל ולא לעובדים בסין או בארצות מזרח אחרות, יש לתת דווקא במיתון של היום, עדיפות במכרזים לתעשיות כחול-לבן. עניי עירך קודמים".

 

טרם התקבלה תגובת המשרד לבטחון פנים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x