פרסום ראשון: תביעה בסך 6.8 מיליון שקל נגד רשות שדות התעופה בשל סגירת מועדון כושר
חברת זאוספורט ורשות שדות התעופה חתמו על הסכם לפתיחת מועדון כושר יוקרתי בנתב"ג. זה שופץ, אובזר, ונפתח - אולם מחלוקת לגבי היתר חלוקת משקאות וכיבוד קל במועדון, הביאו לסגירתו בתוך זמן קצר
6.8 מיליון שקל - זה הסכום שחברת זאוספורט בע"מ, המפעילה מועדוני ספורט, תובעת מרשות שדות התעופה (רש"ת), בשל אי הסכמות בין הצדדים בדבר הגשת כיבוד ומשקאות במועדון הכושר בנתב"ג, שנסגר חודשים בודדים לאחר פתיחתו.
על פי כתב התביעה המתוקן, שהגישו הבוקר (ה') לבית המשפט
על פי התביעה, במחצית 2006 פנו נציגי חברת מועדוני הספורט אל נציגי רש"ת ועניינו אותם בפתיחת מועדון כושר בנתב"ג, שישרת בעיקר את אנשי העסקים. הרעיון היה שהנוסע יוכל להגיע למועדון עם מטען היד שלו, לאחסנו בתאים האישיים, לקבל סט מלא של בגדי ספורט כולל נעליים, ולהתאמן לפני הטיסה. בסיום הפעילות הגופנית, יוכל הנוסע להתקלח ולהירגע באזור המנוחה של המועדון.
בנובמבר 2007, כך על פי התביעה, הוסיפו נציגי זאוספורט מספר תוספות בכתב יד לטיוטת הסכם ההרשאה, חתמו עליה, והעבירו אותה לנציגי רש"ת. תוספות היד הללו, היו כפי הנראה תחילת סופו של ה"רומן" בין הצדדים.
ברש"ת טענו בעבר שזכייני מועדון הכושר "הוסיפו בעת החתימה על החוזה תוספת שלפיה יוכלו להגיש מזון ומשקאות, וזאת מבלי לציין את דבר השינוי". במועדון טענו מנגד, כי איך ייתכן שנציגי רש"ת חתמו על חוזה, תוך התעלמות מאותן תוספות בכתב יד? "אילו התוספות בכתב יד לא היו מקובלות על רש"ת, היה עליה להודיע לנו מיד עת קיבלה את 6 עותקי ההסכם, כי תוספות אלו אינן מקובלות עליה. אם חתמו, הרי זו רשלנותם", נכתב בתביעה.
כך או כך, ההסכם בין הצדדים נחתם בסוף 2007 והמועדון היוקרתי נפתח בספטמבר 2008. חברת זאוספורט החלה במהלכי שיווק אינטנסיביים בארץ ובחו"ל, הקימה קו מוצרים נלווים ורכשה שטחי פרסום באמצעי התקשורת. אלא שבאוקטובר באותה שנה, פנו נציגי רש"ת וטענו כי אסור להגיש במועדון מוצרי מזון או שתייה, למעט מתקן מים.
הצדדים לא הגיעו להסכמות בדבר הגשת הכיבוד הקל במועדון הכושר: ברש"ת הסכימו, כך נכתב בתביעה, שיוגשו מי ברז מסוננים וחטיפי בריאות ארוזים בלבד. בזאוספורט ביקשו לספק ללקוחות מעט יותר והתוצאה: המועדון נסגר בתוך חודשים בודדים.
כעת כאמור, תובעת זאוספורט 6.8 מיליון שקל מרש"ת, בין היתר, עבור רכישת ציוד ספורט, ריהוט וציוד משרדי, שכירות ואחזקת המבנה, משכורות לעובדים, פרסום, אגרות וביטוחים והוצאות מימון.
מרש"ת נמסר בתגובה: "בתביעה דומה שהגישה חברת זאוספורט כנגד רש"ת, תמך בית המשפט בעמדת הרשות והורה לזכיין לכבד את ההסכם, כפי שנחתם ובהתאם לדרישת הרשות. בנוסף, חייב בית המשפט את זאוס לשלם לרש"ת הוצאות משפט בסך 50 אלף שקל. בית המשפט כתב בפסיקתו הקודמת כי החברה נהגה בעורמה וכי הסיכויים שבית המשפט ישתכנע כי השינויים שבוצעו על ידה אכן הוסכמו, כפי שטענה, על ידי הרשות, הינם אפסיים. נציין כי תביעה אחרת טרם התקבלה ברש"ת".
גלעד אביגד, הבעלים של זאוספורט, מסר: "אנו מצטערים שבימים קשים אלו לכלכלה בכלל ולתעופה בפרט, השקעה של מיליונים יורדת כך לטמיון, בגלל כוס קפה. זה זלזול של רשות שדות התעופה בכספי משקיעים, בנוסעים, וב-20 עובדים מאזור נתב"ג שהועסקו במקום. היום בכל מקום מקובל להגיש קפה: אצל הספר, במוסך, אז במועדון כושר לא נאפשר שתיית קפה? בתביעה הזאת אנו לא מבקשים להרוויח, אלא רק להחזיר את ההשקעה שלנו, וכל תביעה כספית שיש לנו מרש"ת מגובה בחשבוניות שלנו על ההשקעות המדוברות".