גיא-רון למוסמכים החדשים: "משפטן טוב זקוק לידע בשירה, אמנות וספרות"
יו"ר הלשכה קיבל את פניהם של 1,974 עורכי הדין הטריים באווירה חגיגית, אך תוך שהוא מקפיד להזהיר אותם כי צפויה להם דרך לא פשוטה - וכי הלשכה לא מתכוונת להקל עליהם
לדברי גיא־רון, טקס קבלת הרישיון ההמוני עתיד להוות עבור המוסמכים "קלאסיקה נוסטלגית", והוא קרא להם לצאת לחגוג ו"לבטל תוכניות אחרות בכדי לפרגן לעצמכם ערב של אבן דרך במהלך מסלול חיים חשוב".
אלא שלאחר דברי הפתיחה החגיגיים המשיך גיא־רון בנאום על חתירתה של לשכת עורכי הדין למצוינות בקרב חבריה. "אין לנו שום כוונה לוותר בעניין זה - לא למתדפקים על שערי המקצוע ולא לאלה שכבר בשעריו". לדבריו, משפטן טוב הוא מי שהנחיל לעצמו התנהגות אישית ומקצועית שיש בה גם ביטוי לפחות לשני סוגי תרבויות, המועילים בעבודה היומיומית.
הסוג הראשון, לדברי גיא־רון, הוא מתן כבוד, הערכה, הקשבה ונימוס לשופטים, עמיתים ולקוחות. ואילו השני: "תרבות במובנה הקלאסי, שרק חינוך ליברלי אמיתי יכול להעניק. יכולת הבעה בשפה, פיתוחו של כוח הדמיון על ידי קריאת שירה, התבוננות ביצירות אמנות, האזנה ליצירות מוזיקליות איכותיות, קריאה רבה וטובה והעמקת התחושות והרגישויות האנושיות".
"אני ער לכך", אמר גיא־רון, "שישנם כמה משפטנים מוצלחים שאינם עומדים בקריטריונים, אך תקוותי היא שיתמעטו בעתיד, שרק האנושיים, האכפתיים והנאמנים בחברתנו יהיו המוצלחים שבינינו. אולי כך יתמעטו בדיחות הקרש על משפטנים ועורכי דין".
ראש הלשכה הזכיר למשתתפים כי באחרונה הכריזה הלשכה, בשיתוף עם הנהלת בתי המשפט, על "שנת תרבות הדיון", וציין כי במשך שנים הוא סבר שיש לתת לכוחות השוק לנווט את המקצוע, אך הנסיבות גרמו לו במידה מסוימת להכות על חטא.
גיא־רון טען בדבריו כי בתוך שלוש וחצי שנים תמנה הלשכה 60 אלף חברים, אם כי לפי קצב הגידול הנוכחי של 3,000 מוסמכים חדשים בשנה, צפוי המספר לעמוד על כ־52 אלף.