דורון עופר: ביישן שמתעקש ללכת בדרך משלו
"קשה לו להסתכל על דברים באופן רחב יותר", אמר עליו בן דודו, איל ההון עידן עופר. על עצמו סיפר דורון בעבר ש"בנה את עצמו בעשר אצבעות"
"לדורון יש צורת הסתכלות שונה על עסקים, הרבה יותר ממוקדת. קשה לו להסתכל על דברים באופן רחב יותר. הוא הרבה יותר בפוקוס על מה שהוא עושה, שזה נדל"ן, וכשיש דברים שהם מחוץ לרדאר הזה, קשה לו עם זה. העולם שלו הרבה יותר צר מבחינת איך שהוא רואה את הדברים, וזה לא התאים לדרך המחשבה
את הדברים האלה על דורון עופר אמר רק לפני חודשיים בן דודו עידן עופר, יו"ר חברה לישראל, בראיון ל"7 ימים" כאשר נשאל מדוע נעלם דורון מעסקי המשפחה.
מאז ומעולם היה דורון עופר (53) אחוז צורך עז להוכיח את עצמו. כבר בילדות, בזמן חופשת הקיץ, כפי שסופר בעבר ב"ידיעות אחרונות", החל לעסוק ב"יזמויות" שונות, כגון מכירת סוכר על מקל, שטיפת מכוניות ושליחויות - הכל כדי לצבור דמי כיס. כמו אביו יולי ודודו סמי גם הוא היה נער סיפון על אוניות וחלם להשתלב בצי הסוחר, וכמו בן דודו עידן שירת כסגן מפקד דבור בחיל הים. אחרי השחרור עזב את הארץ ונסע ללמוד כלכלה באוניברסיטת לנקסטר באנגליה, ולאחר מכן עבר לניו יורק כדי להשלים תואר שני בתחבורה ימית.
ב־1982 חזר לארץ והשתלב בעסקי הנדל"ן של אביו, יולי. בין היתר, הוא היה ממונה על הקמת בית מרכזים בהרצליה פיתוח. במשך שש שנים הוא ניהל את תחום הנדל"ן של קבוצת עופר בארץ, אולם בשלב מסוים פרש באופן שהוגדר אז "מסתורי". הצורך להוכיח את עצמו לבד הניע אותו לחפש אתגרים חדשים. היכרותו עם צפון אנגליה והניסיון הנדל"ני שצבר הובילו אותו להשקעות מוצלחות בצפון המדינה, ובהמשך גם בלונדון, שאליה עבר. השקעותיו נעשו בתקופת שפל נדל"ן גדול בבריטניה במקומות שלא היו פופולריים, והתגלו בהמשך כהשקעה מוצלחת עם בוא הגאות במחירי הנדל"ן.
"בניתי את עצמי בעשר אצבעות", נהג לומר, מתגאה שהצליח לבדו. אלא שבסוף שנות התשעים, כאשר רכשו האחים עופר את חברה לישראל, חזר דורון לארץ כמו שעשה אז גם בן דודו עידן, ומונה למנכ"ל עופר־נכסים. תחת שרביטו נחנך קניון רננים ברעננה. "אני יודע שזה נראה מוזר להקים קניון גדול כל כך", אמר במסיבת העיתונאים לרגל ההשקה. "אבל אני מאמין שזה יהיה הקניון של המדינה".
כהונתו של דורון כמנכ"ל עופר־נכסים הסתיימה במפתיע במהלך שנת 2002. זו בדיוק היתה התקופה שבה חילקו האחים סמי ויולי את נכסי המשפחה ביניהם, ועופר־נכסים, שחלשה על תחום הנדל"ן, עברה לידי יולי. השמועות רחשו כי נוצרה מתיחות בין בני המשפחה וחילוקי הדעות אילצו את דורון לפרוש. המשפחה כמובן הכחישה. "דורון עופר החליט לפרוש מתפקידו כמנכ"ל עופר נכסים, כיוון שרצה להתמקד בעסקיו הפרטיים בחו"ל. הוא ממשיך להיות שותף מלא בחברות העסקיות של האחים עופר", מסר דובר המשפחה.
אלא שאט אט הלך דורון עופר ועזב את מוקדי הכוח השונים של המשפחה: הוא מכר לדודו סמי עופר ולאודי אנג'ל את חלקו (33%) בעופר ספנות, ובמסגרת הפרדת הנכסים של יולי וסמי עופר עזב את תפקידו כדירקטור בכיל ובחברה לישראל, שבה היה הנציג האחרון של הפלג של יולי.
עופר העדיף להתפתח באופן עצמאי באמצעות חברת נדל"ן משלו, דנדי בנייה, שהקימה בנייני מגורים באזור חיפה - למשל פרויקט קדמת דניה על קרקע שנרכשה מגד זאבי, אולם הפעילות העיקרית שלו התמקדה בנדל"ן בבריטניה וברומניה. אלא שהריחוק של דורון מעסקי המשפחה לא יוכל להישמר לנצח, עקב ההיערכות של אביו לקראת העברת שרביט הירושה. דורון קיבל את האחריות על עסקי הנדל"ן בלונדון, בעוד ליאורה קיבלה את האחריות על עסקי הבנקאות, המלונות והנדל"ן.
דורון, נשוי לסיגל ואב לארבעה, נחשב לאדם ביישן, בעל סממנים של חינוך אנגלי. הוא נוהג להתרחק מהתקשורת, שדיווחה בעונג רב על הנחלה שקנה בבני ציון לפני שנים רבות, לא הרחק מאחותו.