מבקר המדינה: בהיעדרה של רפורמה ברשות השידור יש סכנה להמשך קיומה
מרבית הליקויים ברשות השידור עדיין לא תוקנו ; הנהלת הרשות החלה בתיקון הליקויים שהועלו בדו"ח הקודם, אך היא נדרשת לפעול ביתר נחישות
16:0206.05.09
מבקר המדינה קובע כי "בהעדרה של רפורמה ברשות השידור, נשקפת סכנה להמשך קיומה". על ביקורת מעקב שביצע משרד מבקר המדינה במהלך קיץ 2008 מצביעה כי מרבית הליקויים שנמצאו בדוח 2007 עדיין לא תוקנו, וזאת למרות היותם חמורים יחסית. עם זאת, בדו"ח הנוכחי נכתב כי "מבקר המדינה מציין לחיוב
את העובדה שהנהלת הרשות החלה בביצוע פעולות לתיקון חלק מהליקויים שהועלו בדו"ח הקודם. משרד המבקר ער לקשיים השונים שעמדו בפני הרשות. אולם הנהלת הרשות ויתר גורמי הממשלה נדרשים לפעול ביתר נחישות לתיקון ליקויים שההוצאות הגדולות בגינם ממומנות מכספי ציבור".
עיקרי הממצאים בדו"ח של שנת 2007 נגעו לתשלום הנדיב שנהוג ברשות השידור עבור שעות נוספות, כוננויות וכן המדיניות הנוחה לגבי רישום ימי חופש. ביקורת זו הצביעה כי עובדי הרשות קיבלו שכר עבור שעות שלא עבדו בהן. כמו כן הדו"ח חשף נוהג של רישום שעות נוספות אוטומטי כאשר קיים חשש כי למעשה העובדים לא עבדו בשעות אלו. "ספק אם הדיווחים על השעות הנוספות אכן שיקפו את המציאות", נכתב בדו"ח הנוכחי. עוד נחשף בדו"ח נוהג של תשלום עבור כוננויות, למרות שהעובד לא היה חייב להיות זמין בשעות אלו וכן ניצול ימי חופשה רבים מאלו להם זכאים העובדים. דו"ח המעקב מצביע על המשך נוהג זה גם בשנה החולפת.
עוד עולה מהדו"ח הקודם כי הרשות לא ניצלה את ההתפתחויות הטכנולוגיות לשם התייעלות. הדוגמא הטובה ביותר לכך, היא הנוהג של הרשות לשלוח מירושלים לתל-אביב צוות צילום והפקה גדול יחסית ויקר לשם צילום הגרלת הפיס. למרות שמבקר המדינה העיר על בזבוז זה בדו"ח של 2007, לא הצליחה הרשות להגיע לפתרון. "ביקורת המעקב העלתה כי מאחר שידיה היו כבולות בגלל דפוסי פעולה שהשתרשו במשך שנים, לא יכולה הרשות לנקוט בצעדי התייעלות ונאלצה לוותר על שידורי הגרלת הפיס ולהשבית אולפנים וניידות שידור".
מרשות השידור נמסר בתגובה כי "משרד מבקר המדינה מציין לחיוב את העובדה שהנהלת הרשות החלה בביצוע פעולות לתיקון חלק מן הליקויים שהועלו בדוח הקודם".