$
בארץ

מורים ותיקים ויורשיהם הקימו ועד פעולה לאישרור ומימוש מניותיהם בבנק מסד

ל"כלכליסט" נודע, כי ועד הפעולה מעריך, ש-12 אלף מורים לא יודעים שהם מחזיקים במניות בשווי 100 מיליון שקל וחלקם מתקשים לקבל על כך אישור רשמי מהסתדרות המורים

מיקי פלד 15:1619.03.09

מאות מורים ויורשיהם פועלים לאחרונה כדי להחזיר לעצמם מניות בחברת האחזקות, שלה 49% מבנק מסד. ל"כלכליסט" נודע, כי על-פי הערכות שונות, שווי המניות שאמורות להימצא בידי המורים מסתכם בכ-100 מיליון שקל, על-פי 235 מיליון שקל, אותם שילם הבנק הבינלאומי בעבור 51% ממניות בנק מסד,

בעת רכישתו.

 

בנק מסד נמצא בבעלות הבינלאומי וחברת מסד אחזקות, אשר 51% ממניותיה הן בבעלות הסתדרות המורים ו-49% בבעלות מורים ותיקים, ששילמו בעבר דמי חבר, עוד לפני הקמתו של הבנק, כאשר מסד היתה אגודת הלוואות למורים.

 

כמה מורים ויורשיהם הקימו לאחרונה, כאמור, ועד פעולה, ביוזמת אברהם זך, אחד היורשים.

 

המורים, חברי הסתדרות המורים, שהחלו ללמד בשנת 1954 ועד 1977, טוענים כי הם מתקשים לקבל אישור רשמי מההסתדרות על היותם בעלי מניות במסד אחזקות. בכמה מהמקרים, לדבריהם, מדובר במניות ששוות כמה עשרות אלפי שקלים ובסך הכל מוערך מספר המורים שהינם בעלים, או טוענים לזכאות, בכ-12 אלף איש.

 

הסתדרות המורים, באמצעות מסד אחזקות, יוצרת מדי פעם קשר עם מורים, להם מניות בחברה, ומבקשת לרכוש אותן. יוסף משעלי, מנכ"ל מסד אחזקות, אומר כי "יש כבר קרוב ל-6,500 מורים, שביקשו לפדות את מניותיהם, ורובם המוחלט קיבלו את כספם, כאשר השאר ביקשו לשמור על מניותיהם והן רשומות ברשם החברות".

 

יוסי וסרמן, מזכ"ל הסתדרות המורים, אמר כי לא קיימת פגיעה במורים, בכל הקשור לחלוקת דיבידנדים, שכן אלו לא נמשכו על-ידי הסתדרות המורים ממסד אחזקות מעולם. לדבריו, מסד אחזקות עצמה גם לא משכה דיבידנד מבנק מסד בשנתיים האחרונות. "כשניקח דיבידנד ממסד אחזקות, אז גם נחלק ל-12 אלף בעלי המניות", אמר וסרמן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x