מבקר המדינה נגד הפרופסורים: ועד ראשי האוניברסיטאות ניסה להכשיל את הביקורת
בדו"ח שחיבר השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס על ההשכלה הגבוהה בישראל הוא מותח ביקורת חריפה על ור"ה, שהערים, לטענתו, קשיים על משרדו בשנים האחרונות, בטענה כי החוק אינו מקנה למבקר סמכות לבקר את הוועד. וגם חשד לחריגת שכר מועלה בפרק על ור"ה
"משרד מבקר המדינה רואה בחומרה את התנהגות ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה). אין זה ראוי, שנשיאי האוניברסיטאות ומנכ"ליהן, בעצה אחת, יעשו לסיכול ביקורת המדינה, במקום להכיר בחשיבותה ובתועלתה ולאפשר את פעולתה, כפי שניתן היה לצפות מגורמים כה בכירים בגופים בעלי אופי ציבורי". במלים
המבקר החליט להתבטא בחריפות נגד ור"ה, לאחר שלטענתו, מזה מספר שנים, מערים הוועד קשיים על משרד מבקר המדינה, בטענה כי החוק "אינו מקנה למבקר המדינה סמכות לקבוע את ור'ה כגוף מבוקר".
בתוך כך, חושף המבקר את ההתנהלות הכספית של ור"ה. כל הוצאות הוועד ממומנות בידי האוניברסיטאות עצמן. מן הנתונים עולה, כי ההוצאות השנתיות של הוועד בשנת 2007 הסתכמו בכ-2.4 מיליון שקל. למעלה ממחצית הסכום, כ-1.2 מיליון שקל, יועדו לתשלום שכרם של שישה עובדים בסך הכל, בהם יו"ר ועדת המנכ"לים, יו"ר ועדת השכר, רכזת הוועד, מזכירה ושני עובדים נוספים.
בנוסף, 27% מן ההוצאות, שהם כ-667 אלף שקלים, יועדו עבור שירותי תקשורת, לובינג, וייעוץ משפטי. באותה תקופה משרד הלובינג של ור"ה היה "גלעד שירותי לובינג", שהוחלף באחרונה במשרד הלובינג "פוליסי". בשנת 2006 עמד הסכום על למעלה מכפול מכך והסתכם ב-1.4 מיליון שקלים.
עוד לפי הדו"ח, יו"ר ועדת המנכ"לים של ור"ה, שבתאי לובל, המשמש גם כמשנה לנשיא אוניברסיטת בר-אילן, מקבל שכר עבור שני התפקידים. לפיכך מעיר המבקר, כי יש לבחון, האם מדובר בחריגת שכר.