פיטורים גם בתעשיית הטקסטיל: מגבות ערד "שיחררה" 164 עובדים; רובם פוטרו
בעקבות ירידה של 30% בהזמנות שמקבלת החברה מגופים מוסדיים ברחבי העולם, יצאו חלק מהעובדים לחל"ת או לפרישה מרצון ורבים מהם פוטרו. ההנהלה: מקווים לקלוט רבים מן העובדים בחזרה, לאחר המשבר
מפעל מגבות ערד שיחרר כ-164 עובדים, חלקם לחל"ת ופרישה מרצון ורובם פוטרו. העובדים הועסקו במרכז של החברה בעיר הדרומית ובמפעל נוסף במגדל-העמק. בחברה אמרו היום (ה'), כי הסיבה לפיטורים היא "ירידה דרסטית של 30% בכמות ההזמנות".
בחודשים האחורנים קוצר שבוע העבודה של
העובדים הוותיקים במפעל קיבלו לאחרונה הצעה לצאת לחופשה ללא תשלום וללא הגבלת זמן, בתמורה לתשלום זכויות סוציאליות בתקופת החופשה ותוך הבטחה להחזירם לעבודה בסיומה. גם עובדים שהיו על סף גיל פרישה הגיעו עם החברה להסכמי פרישה.
מהחברה נמסר, כי ההנהלה הקפידה שלא לפגוע בשני בני משפחה העובדים יחד במפעל והיא תיתן עדיפות לאלו שפוטרו בקליטה עתידית של עובדים. עוד נמסר, כי במגבות ערד מקווים שברבעונים הבאים יחזירו חלק מהעובדים ש"שוחררו" למפעלים.
מגבות ערד מייצרת מוצרי טקסטיל שונים לשוק המוסדי (בתי-מלון, בתי-חולים ומפעלים). כ-95% מהמוצרים המיוצרים בישראל מיועדים לייצוא, בעיקר לארה"ב (60%) ולאירופה. בחברה מצביעים על המשבר העולמי בענף התיירות כגורם לירידה בביקוש בתי המלון למוצריה. הירידה בכמות ההזמנות, אומרים בחברה, מורגשת בעיקר מהמלונות באזור לאס וגאס.
נשיא ומנכ"ל סטנדרט טקסטיל, הבעלים של מגבות ערד, גארי היימן, אמר כי "בימים בהם עסקים רבים פושטים את הרגל ומפעלים רבים סוגרים את שעריהם, אני נחוש להמשיך לייצר בישראל, למרות הפיתוי הכלכלי הגדול שבהעברת הייצור למדינות המזרח הרחוק. יחד עם זאת, מי שרוצה לשרוד את המשבר העולמי ולצאת ממנו מחוזק, מחויב לקבל החלטות כואבות".
לחברת "סטנדרט טקסטיל" 23 מפעלים, הפרושים ב-13 מדינות ברחבי העולם. מחזור המכירות של מפעלי החברה בישראל הוא כ-120 מיליון דולר בשנה, כ-20% ממחזור המכירות הכולל של "סטנדרט טקסטיל".
לדברי היימן, "קיבלה ההנהלה, לאחר שורה של צעדי התייעלות, החלטה לבצע התאמות בכוח-האדם במפעלים, נוכח הירידה הדרסטית בכמות ההזמנות". היימן הביע הזדהות עם כאבם של המפוטרים ומשפחותיהם ואמר, כי הוא "מקווה שהפרידה תהיה זמנית וקצרה ככל-האפשר וכי נוכל לחזור ולהעסיקם עם התאוששות הכלכלה העולמית. תמיד האמנתי בחשיבות של תעשיה בפריפריה לחוסנה של מדינת ישראל ואני ממשיך להאמין בכך - גם בימים קשים אלה".