הפרקליטות: עו"ד וינרוט ושוקי ויטה חשודים במתן ולקיחת שוחד
לפי החשד, השירותים המשפטיים שהוענקו לויטה, בתקופה שהיה פקיד שומה גוש דן, ניתנו חלקם ללא תשלום ומאוחר יותר בתשלום מופחת, אשר שולם גם הוא - עפ"י החשד - למראית עין בלבד
הפרקליטות הודיעה היום (א') כי שוקי ויטה, עו"ד יעקב וינרוט וזאב פלדמן חשודים במתן ולקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה ועבירה לפי חוק איסור הלבנת הון.
הפרקליטות הודיעה לשלושה, כי נשקל הגשת כתב אישום בעניינם, וכי יתאפשר להם לקיים הליך של שימוע - ככל
על פי החשד, ויטה, שכיהן בתקופה הרלבנטית לחשדות כפקיד שומה גוש דן, שכר את שירותיו של עו"ד וינרוט לטפל בענייניו האישיים (הסרת העיכוב בקידומו המקצועי, בשל הרשעתו בפלילים ובדין משמעתי בעקבותיו). לפי החשד, השירותים המשפטיים שהעניק וינרוט ניתנו חלקם ללא תשלום ומאוחר יותר בתשלום מופחת, אשר שולם גם הוא - עפ"י החשד - במסגרת תנאי פירעון חריגים ולמראית עין בלבד. תנאים אלו ניתנו לויטה, כך על פי החשד, בעד פעולותיו כפקיד שומה גוש דן בקשר לקידום האינטרסים של עו"ד וינרוט.
במקביל לקבלת השירותים המשפטיים האישיים מוינרוט, טיפל ויטה בתיקי המס של ארבעה מלקוחותיו של עו"ד וינרוט (ביניהם ארקדי גאידמק ומיכאל צ'רנוי) וכרת עמם הסכמי מס. לפחות שניים מהם היו ייחודים וחריגים ביותר בהתחשב בנסיבותיהם המיוחדות של הלקוחות ובהון העתק בו הם עסקו, במשמעויותיהם והשלכותיהם - גם עבור הלקוחות הללו - בהיבטים החורגים מתחומי המס.
לפי החשד, פעל שוקי ויטה בעניינים אלה מול עורך דינו, ויינרוט, תוך סטיה חריפה מן השורה.
כמו כן, לוינרוט היו אינטרסים נוספים במשרד פקיד שומה גוש-דן, בנוגע למספר חברות שהיו בשליטתו ונישומו אצל פקיד שומה גוש דן.
בכל אחד מהסכמי המס האמורים הכיר ויטה - כפקיד השומה - בבעלות של ארבעה לקוחותיו של וינרוט על הון, בסכומים של עד 3 מיליארד דולר (2 מיליארד דולר במקרה אחד, ומליארד במקרה נוסף), מבלי שהוצגו בפניו מסמכים מבססים כלשהם להון העצום הנטען על ידי הלקוחות ומבלי לדעת אם אמנם היה קיים, מה היה הרכבו או כל פרט אחר לגביו.
באשר לתשלומים ששילמו ארבעת הלקוחות לעו"ד וינרוט, היה החלק הארי ממנו תלוי בתוצאה; קרי – בהצלחתו לשכנע את לקוחו, ויטה, לחתום על ההסכמים. מתוך כך, בגין שניים מן ההסכמים החזיר וינרוט תשלום בסך כולל של עשרות מיליוני שקלים, שהועברו לחברה בבעלותו - ולא למשרד עורכי הדין שלו.
עפ"י החשד, ויטה פעל בניגוד עניינים מובהק, תוך הפרת נהלים, שימוש לרעה בסמכויותיו כלפי עובדיו, וסטייה מן השורה; הוא לא הודיע לממונים עליו על ניגוד העניינים ולא ביקש את אישורם לטפל בענייניו של עו"ד וינרוט או לקוחותיו, הוא נמנע מלדרוש נתונים ומסמכים תומכים בבקשות, לא שיתף ואף הסתיר טיפולו בלקוחות מגורמי המקצוע הרלוונטים ברשות המיסים, ותוך הפרת הנהלים נענה לבקשות על דעת עצמו בלבד.
כדי להסתיר את פעולותיו, רשם ויטה - עפ"י החשד - תרשומות כוזבות במסמכים, בעצמו או באמצעות עובדיו.
עוד עולה לכאורה מן הראיות, כי במסגרת טיפולם מול ויטה בעניינו של אחד הלקוחות, הציגו עו"ד וינרוט ורו"ח פלדמן מצגים כוזבים כאילו לקוחם הוא נהנה בנאמנות וכאילו הוא מעניק לאותה נאמנות שירותי ייעוץ - בניגוד לאמת. כך, עלה בידיהם לקבל במרמה ובנסיבות מחמירות הסכם מס עבור לקוחם.
בנוסף לכך, עפ"י החשד, לשם סיכול האפשרות שנצפתה כי כספים של גאידמק ייתפסו או יחולטו במסגרת הליכי חקירה פליליים שנוהלו נגדו, פתח עו"ד וינרוט חשבון בנק ורשם את עצמו כבעל החשבון ואת רו"ח פלדמן כנהנה בחשבון, וזאת - ללא ציונו של ארקדי גאידמק כנהנה אמיתי בחשבון. בכך עבר עו"ד וינרוט לכאורה עבירה פלילית על פי חוק איסור הלבנת הון.
ממשרדו של ד"ר יעקב וינרוט נמסר: "החשדות כלפי ד"ר יעקב וינרוט ורו"ח זאב פלדמן נטולי יסוד וחסרי בסיס על פניהם.
החשדות באו לעולם על רקע העובדה שהממונה על הכנסות המדינה, מר שוקי ויטה, יוצג על ידי ד"ר יעקב וינרוט, ועל כן יש בהן פגיעה חסרת תקדים בסניגור, עקב מילוי תפקידו, ביחסי עו"ד לקוח, כמו גם בזכותו של אדם להיות מיוצג ללא מורא וללא נשוא פנים. ד"ר וינרוט יעמוד על בירור מהיר ויסודי של הדברים, על מנת שהאמת תתברר כהוויתה, על כל המשתמע, כשהוא סמוך ובטוח בתוצאות הבירור".