לבנון: ייתכן שקידוח "תמר" נמצא גם במים הטריטוריאליים שלנו
ועדת העבודות הציבוריות הלבנונית ממליצה להגדיר את אזור הקידוח ולרשום אותו באו"ם. יו"ר הוועדה המליץ לשגר "אזהרה לחברת הקידוח שלא תפגע בזכויותיה של לבנון במקרה ששדה הנפט משותף"
בלבנון לא שותפים לחגיגה התקשורתית בישראל נוכח הידיעות על גילוי כמויות מסחריות של גז טבעי בקידוח "תמר 1" שבאזור חיפה. משרד האנרגיה הלבנוני לא פוסל את האפשרות כי שדה הגז נופל גם במימיה הטריטוריאליים של המדינה.
בכירים בענף האנרגיה הלבנוני מבקשים לבדוק את הידיעות
יו"ר הוועדה, מוחמד קבאני, המליץ כי אזור הקידוח יוגדר בפירוט ויירשם בארגון האו"ם. בלבנון מעלים אפשרות ששדה הגז נופל גם במימיה הטריטוריאליים. לפיכך קרא קבאני "לנקוט בכל האמצעים החוקיים הנדרשים לשמירת זכויות המים הטריטוריאליים בדרומה של לבנון". הוא גם המליץ לשגר "אזהרה לחברת הקידוח נובל אנרג'י האמריקאית הפועלת עבור האויב הישראלי שלא תפגע בזכויותיה של לבנון במקרה ששדה הנפט משותף".
לפי קבאני, המשתייך למפלגתו של סעד חרירי, הוא מודאג מהפגיעה בזכויותיה של לבנון שכן "ישראל היא המדינה היחידה שאינה חתומה על הסכמים ימיים".
יצוין כי לבנון סובלת ממחסור במשק האנרגיה שלה ונאלצת לייבא גז טבעי ממדינות שכנות ובראשן מצרים. בימים האחרונים דווח על הפגנות בחלקים שונים של המדינה מצידם של אזרחים שהתלוננו על המחסור בחשמל ואי יכולתם לחמם את הבתים בתקופה זו של החורף.
ובינתיים, במצרים החתומה על הסכם ייצוא גז לישראל אין שום תגובה רשמית לידיעות מישראל. מעניין לציין שגם גופי האופוזיציה שהביעו התנגדות חריפה לייצוא הגז לישראל במחירים מופחתים לא טרחו להגיב על האפשרות שישראל גילתה מקור אספקה בשטחה דבר שעשוי להפחית בעתיד את הייבוא ממצרים
כותבי הידיעה הינם ד"ר גיל פיילר, מנכ"ל אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת), ודורון פסקין מנהל אגף המחקר.